Jeg er fullt klar over alle de gode grunnene til ikke å tro på Gud. Likevel tror jeg. (Philip Yancey)

mandag 18. juli 2011

Internett er en trussel mot kristendommen

Hevder den amerikanske apologeten Josh McDowell i Christian Post. Og poenget er at ateister, agnostikere og andre som står for noe annet enn kristendom, der har tilgang til barna og ungdommen. Saken er også gjengitt i svenske Dagen.

Det er ingen grunn til å betvile at alle som aktivt bruker internett har store muligheter til å påvirke andre som også er der. Gjennom nettaviser, blogger, twitter og facebook og andre kanaler er det fritt fram. At forkynnende ateister og sekularister bruker dette for alt det er verdt, trenger vi verken tvile på eller beklage. Hva skulle alternativet være, forbud for visse grupper?

Jeg er en relativt aktiv bruker av internett, av minst to grunner. Den ene er at jeg syns det er moro, den andre er at jeg som ønsker å påvirke andre mennesker i ulike spørsmål, syns det er viktig å delta der hvor så mange er. At en del kristne er litt skeptiske til det, får jeg leve med. Men jeg mener, dypt og inderlig, at det er utrolig naivt av kristne å tenke at vi fremmer evangeliet eller kjemper for det gode ved å holde oss unna. For meg er det tvert i mot.

Kristne, og alle andre selvsagt, må kjenne sin besøkelsestid. Barn og ungdom og voksne og pensjonister og hunder og katter og påfugler og alt annet er på internett daglig. Fyll internett med mening og innhold. Fyll internett med tankevekkere. Fyll internett med gode verdier. Det er en utfordring til kristne, spesielt.

Jeg tuller mye på Facebook, og syns det er helt ok. Men jeg vil også gjerne legge lenker til bra artikler og delta i meningsfulle samtaler. Jeg tror for mange av kristne Facebook-brukere er litt for lite bevisste på den muligheten til påvirkning.

Jeg skriver ikke dette for å dømme noen, men likevel for å gi et lite spark. Jeg mener nok at bevisste ateister, sekulære humanister, etc. er langt mer verdibevisste i sin deltakelse på blogger og sosiale medier enn de fleste kristne. Mange kristne er nok litt slappe og holder seg mest til hjemmehyggekommentarer, tror jeg.

3 kommentarer:

 1. At noe er en trussel mot "kristendommen" trenger ikke nødvendigvis være negativt da "kristendommen" som religion nok ofte er en større trussel enn ateisme/humanisme/sekularisme til sammen.

  Men når det gjelder hva som er en trussel mot evangeliet og Guds rike, så er det som med internett som med tungen. Det kan brukes til å tale sannhet eller til å tale løgn. Til å velsigne eller til å forbanne. Til å bygge opp eller til å rive ned. Til å samle eller til å spre.

  Du skriver:
  "Mange kristne er nok litt slappe og holder seg mest til hjemmehyggekommentarer, tror jeg."

  Det tror jeg er sant, men jeg tror ikke det er noe særegent for internettbruk.
  Min generelle observasjon er mer at de som er opptatte av Guds rike på generell basis også lever ut på facebook/internett på samme måte som de gjør det på jobben, trening og ellers alle andre arenaer i livet.
  Det hjertet er fullt av, det strømmer munnen over med, enten du sitter i en "møtesammenheng" eller på facebook.

  SvarSlett
 2. Jeg er enig med deg. Det er viktig at vi gjør oss synlige, både fordi det gjør det mulig for oss å yte litt påvirkning, men også fordi jeg tror det er mange kristne rundt omkring som savner å ha flere likesinnede godt synlig på nettet.

  SvarSlett
 3. Hei!
  Jeg er en mann på 46 år og har vert medlem i Pinsebevegelen i ca 13 år. Før det var jeg medlem i DNK. Etter at jeg meldte meg ut av PB for 9 år siden begynte jeg for alvor å søke på nettet og lånte bøker på biblioteket ang. vitenskap. Jeg leste om evolusjonsteorien som jeg aldri fikk vite om i PB. Godt dokumenterte ting ang. forplanting hos dyr. Atteister eller ikke, kall dem hva du vil. Men forskere kommer med godt dukumentare bevis som slår bena under kristendommen. En ting er helt klar er at vitenskapelige bevis og bibelen kan ikke forenes. Kristne som bruker en 2000 år gammel ørkenmyte som serøst dokumentert vitenskapelig forklaring på hvordan vi, jorden og universet ble til er meg uforståelig. Heller fins det ikke bevis for at en mann gikk rundt i palestina området og helbredet folk og vekket dem opp til døde. Det heller fins ingen bevis for at den samme mannen i dag helbreder. Vi ser gang på gang kristne som tabber seg ut når de skal prøve å helbrede noen med bønn.

  Jeg forstår ikke hvordan godt utdannet smarte kristne velger bort seriøst vitenskap for en 2000 år gammel ørkenmyte.?? Når seriøst og godt dokumenterte vitenskapelig bevis blir motbevist med tåkeprat skjønner jeg ikke!

  SvarSlett