Jeg er fullt klar over alle de gode grunnene til ikke å tro på Gud. Likevel tror jeg. (Philip Yancey)

tirsdag 30. august 2011

En studie i kaotisk debatt

Jeg har flere ganger uttalt meg kritisk til Verdidebatt.no. I utgangspunktet liker jeg nettstedet, litt, men jeg syns det ødelegges av kverulanter og debattkåte folk uten en ydmyk nok holdning til sine motdebattanter. Debattene tar helt av uten å bli særlig konstruktive.

Akkurat nå foregår det to debatter som kan være et studie verdt, til skrekk og advarsel. Den ene er om Tro og vitenskap, den andre er om Homofili. Med andre ord klassiske høytemperaturdebatter uten takt og tone.

5 kommentarer:

 1. Som du kanskje merker forsøker jeg å etablere en litt annen og mer informert samtale, ved å be de minst informerte om å belegge sine påstander om saken.

  Vi får se om det hjelper, men uansett er det slik at det er liten mulighet til å diskutere saklig når det skorter på evne, vilje og/eller sakskompetanse hos de mest høylydte involverte.

  SvarSlett
 2. Ja, jeg mente på ingen måte din innsats der. Jeg forstår nesten ikke at du gidder. Men honnør for å stå på, skal du ha.

  SvarSlett
 3. Er enig med dere. jeg har ikke registrert meg på Verdidebatt fordi jeg synes debatten blir altfor polarisert. Lite rom for utviklende samtaler som kan øke forståelsen av hverandre.

  SvarSlett
 4. Det er en interessant blanding av folk som forsøker å få i gang noe fornuftig, folk som skal arrestere og raljere, og folk med ulike typer personlige hang ups og/eller kjepphester ofte langt unna mainstream av noe livssyn.

  Det er i det hele tatt pussig hvor lite klassisk kristendom som er representert, enten det måtte være på en kjedelig, interessant eller informert måte.

  Kanskje bekymringen er at hvis man kom med noe sånt, ville man virkelig bli oppfattet som sær;-)

  SvarSlett
 5. Hadde de fjernet yrkeskverulantene der, ville nok flere meldt seg på.

  SvarSlett