Jeg er fullt klar over alle de gode grunnene til ikke å tro på Gud. Likevel tror jeg. (Philip Yancey)

lørdag 22. januar 2011

Pardans forbudt!

NTB melder at en kristen barne- og ungdomsskole forbyr pardans ved nyttårsballet, men ikke dans.

Dette er et modig standpunkt. Jeg liker modige standpunkt. I et fryktelig samfunn går alle i takt, eller danser alle samme dansen.

Men selv om jeg liker modige standpunkt, syns jeg likevel akkurat dette er bare trist. Jeg forstår at pardans kan være ekskluderende, men likevel, er forbud virkelig veien å gå? Forbud i denne sammenhengen blir da unektelig ganske komisk. Og jeg tror kanskje andre tiltak mot ekskludering er å foretrekke.

Skulle jeg levd livet mitt om igjen, hadde jeg ønsket noen kristne ledere hadde tvunget meg ut på dansegolvet til jeg ikke lenger syntes det var flaut å være der. Dans er en naturlig følge av musikk. Det burde være en kristen plikt å få bort skammen mange kjenner ved å bevege kroppen sin, noe jeg ikke tror bare gjelder for kristne. Jeg tror nordmenn har et litt vanskelig forhold til dans - uten alkohol.

Sex er ingen nødvendig følge av pardans, hvis noen fortsatt skulle tenke slik. Men for all del, det kan være det. Akkurat som mange andre ting kan være det. Etter hva jeg forstår er ikke sex hovedargumentet til denne skolen, men det har det lenge vært i mange kristne sammenhenger.

Lær barna å danse, sier jeg.

5 kommentarer:

 1. Jeg går selv på skolen, og det er ikke sånn at rektor og skoleledelsen satte ned foten og nektet oss å danse pardans. Det var en bestemmelse som ble tatt av alle sammen. Flertallet av elevene var for regelen. Det var vi ungdommene som arrangerte ballet, og vi kunne gått bort ifra regelen, men valgte å ikke gjøre det. Og alle storkoste seg igår, ingen klaget over at vi ikke fikk danse to-og-to.

  SvarSlett
 2. What I wonder is, were the songs played Christian? If it's a Christian school, shouldn't the music be glorifiying the Lord? Was it? No one mentioned if that happened.

  SvarSlett
 3. Takk for opplysningen, Emilie. Det er viktig at det også kommer fram.

  SvarSlett
 4. Går på skolen jeg også. Denne saken har virkelig blitt blåst opp. At media skriver om dette betyr virkelig at de ikke har noe bedre å skrive om. Familien min har sluttet å abonnere på Sunnmørsposten for lenge siden. Vet dere hvorfor? Nesten bare det de skriver om, er å kritisere andre og bare skrive negativt og usaklig. Akkurat som dette.. Ingen på ballet brydde seg i det hele tatt at vi ikke fikk danse i parr, vi hadde det såå kjekt!!

  SvarSlett
 5. Ein bra innlegg, Tom Arne. Sjølv skal eg byrje å danse snart. Eller om ei stund kanskje.

  Ein annan ting er at Sunnmørsposten koblar inn ein veldig spesiell journalistikk når dei luktar kristenmanns blod, som den anonyme nemner ovanfor. I for mange saker til at det "berre" kan vere vanlig lavt kunnskapsnivå, har dei lenge før dei har gått ut av kontoret allereie bestemt seg for korleis "kristensaka" skal vinklast. Og det er negativt, uansett!

  SvarSlett