Jeg er fullt klar over alle de gode grunnene til ikke å tro på Gud. Likevel tror jeg. (Philip Yancey)

fredag 22. november 2013

Sett lyskasteren på C.S.Lewis i dag

Siden det i dag er 50 år siden C.S.Lewis døde, er det en fin anledning til å sette fokus på denne meget spennende mannen, tenkeren og forfatteren.

Mange kjenner han som Narnia-forfatteren, men han var like mye en stor apologet for kristen tro etter at han som godt voksen gikk fra å være ateist til å bli en kristen. Hans tankerekker og filosofiske tilnærming til kristen tro har fått mange til å se kristendommen med nye øyne.
I stedet for å skrive et langt blogginnlegg i dag, sender jeg dere rett og slett videre til andre artikler som er verdt å lese. Bjørn Are Davidsen er en av de store Lewis-kjennerne i dette landet, og jeg kan bare anbefale å stikke innom hans blogg i dag her. Stefan Gustavsson har noen utfordrende tanker angående Lewis i svenske Dagen her. Nils-Petter Enstad skriver i Korsets Seier her. Espen Ottosen skriver har et innlegg i Aftenposten her. Og det er sikkert mange andre artikler i anledning dagen også.

Et sitat kan vi også godt koste på oss fra hans mest kjente apologetiske bok Mere Christianity (Se det i øynene):

Kristendommen er nemlig en kjempende religion. Den mener at Gud skapte verden - at rom og tid, hete og kulde, farger og smak, dyr og planter, er ting som Gud skapte ut fra seg selv, slik som et menneske lager en fortelling. Men den mener også at svært mye har kommet galt av sted i den verden Gud skapte, og at Gud insisterer, og insisterer meget sterkt, på å bringe det på rett kjøl igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar