Jeg er fullt klar over alle de gode grunnene til ikke å tro på Gud. Likevel tror jeg. (Philip Yancey)

mandag 8. februar 2010

Gode talere på mp3


Som så veldig mange andre i Norge, har jeg lenge sett mot Sverige for å finne inspirasjon og oppbyggelse. Få forfattere har preget min kristne tro mer de siste 15 årene enn de to svenskene Magnus Malm (bildet) og Peter Halldorf. De er forskjellige, men veldig mye av den samme jordnære åndeligheten preger dem begge.

Om det er best bare å lese disse, eller om det er best å høre dem, er jeg usikker på, men begge deler gir meg mye. Det er i hvert fall utrolig bra at Korsvei har lagt ut talene til disse og mange andre som har talt på Korsveistevnene på mp3. Her er det godt stoff å bruke tid på.

Alle som kjenner meg vet at jeg er opptatt av logikk, vitenskap, historie, etc. som alt sammen er en del av apologetikkfaget. Fornuften er viktig, og jeg kjemper hardt og mye for fornuftens plass i kristne sammenhenger. Så er vi ikke bare fornuft, og min tro er ikke bare bygd på apologetikk. Heldigvis. Disse to forfatterne, og mange flere, tilfører mitt liv en annerledes tilnærming til troen. Ikke i stedet for, men absolutt i tillegg.

Åndelighet. Dybde. Innsikt. Visdom. Mystikere. Hmm, høres ut som skumle greier. Men det er nettopp hverdagsliggjøringen av åndeligheten disse forfatterne er så gode på. Derfor: Lytt og/eller les bøkene.

2 kommentarer:

  1. Stilig, men har svenskene hørt om podcast?
    Det hadde jo fungert et par hakk bedre...

    SvarSlett
  2. Det er norske Korsvei som har lagt ut dette. Send gjerne oppfordring til dem. Korsvei.no

    SvarSlett