Jeg er fullt klar over alle de gode grunnene til ikke å tro på Gud. Likevel tror jeg. (Philip Yancey)

onsdag 17. februar 2010

Mens vi venter på Jesus - OL og muslimer

Siden kroppen er satt litt ut av spill om dagen, må jeg vente litt med Jesus-bloggpostene jeg har lovet. Mens vi venter på Jesus, kan vi like godt pludre litt og drikke litt kaffe. Like greit det.

Jeg tror jeg har funnet svaret på hvorfor det står så dårlig til med psykiatrien i Norge om dagen. Det er selvfølgelig fordi nesten alle psykologene er i OL. Men siden det går nokså dårlig der borte i Kanada, burde de nok heller komme hjem. Tenk så mange deprimerte menn som sitter hjelpeløse foran TVene sine mitt på natta, natt etter natt, og ser livet blir mørkere og mørkere. Vi trenger virkelig psykologer som kan lære dem å leve med nederlag og 4.plasser.

Det er kanskje ikke psykologene sin skyld at det går litt dårlig der borte. Hvis da ikke noen av dem har forsøkt seg på å smøre skiene til Northug da? Hva vet jeg, men Northug faller dypt og bredt akkurat nå uansett hva som er årsaken. Han snakker for mye med for store ord når det går godt for han. Sikkert morsomt for media, men han blir for mye klovn og tullebukk, mer enn han selv forstår, tror jeg.

Plutselig, akkurat nå, som lyn fra klar himmel ble jeg oppmerksom på at det bare er en strek mellom OL og ØL. Da skjønte jeg plutselig hvorfor det er så mange som må drikke når de ser på. Da er det nok både sunnere og lurere å legge til en L, legge en strek eller to foran OL. LOL. Hvis man da ikke skal slå en strek over hele OL. Nei, det er for tidlig for det. Sportsresultater kommer og går, opp og ned, ned og opp, kant inn, kant ut. Det går forresten bare inn på dem som bryr seg, som har hengt opp humøret sitt på medaljestatistikken.

Jeg er forøvrig langt mer positivt innstilt til vinteridrett enn jeg er til fotball, bare så det er sagt. Fotball har blitt en pengesport og juksesport med fokus på å lure dommeren, som jeg har skrevet om før. Vinteridrettene er ærligere. Skiskyting er den mest imponerende av alle idretter. Skulle jeg valgt å være god i noe, måtte det bli skiskyting. Skiskyttere kan alt om kropp og beherskelse av psyke. Presisjon og kondis, utrolig kombinasjon.

Mens jeg venter med å skrive om Jesus, raser muslimene fortsatt over karaktertegningen i Dagbladet. Det har de lov til. Kanskje det var unødvendig provoserende av Dagbladet, men den avisa har jo en lang tradisjon for å gjøre dumme ting. Det er forresten bra at salgstallene synker. Jeg får mer og mer avsmak for tabloid journalistikk. Det er for enkelt, for selvrettferdiggjørende, for selvdyrkende i sin arroganse.

Likevel er det enkelte muslimske miljøer, eller personer, som bør gå mest i seg selv om dagen. Drapstrusler, akseptering av steining av homofile, uttalelser om at islam og demokrati er motsetninger, klinger ikke godt i Norge. Og det klinger ikke godt i mine ører heller. Men nå har vi altså 20 til 200 i Norge med slike meninger i Norge, ifølge Raja. Man kan godt si at uttalelsene bærer preg av umodenhet, men denne umodenheten kan drepe. Og hvis den dreper er det ikke bedre å bli drept av en umoden mann enn av en moden mann.

Jeg skremmes av dette, i hvert fall litt. Jeg liker ikke at unge muslimer skal få inntrykk av at dette er ok holdninger å ha. Håper muslimske miljøer klarer å rydde opp i egne kretser. Så håper jeg det norske folk lar være å kjøpe for mye tabloid journalistikk framover. Jeg slår et slag for nisje-avisene igjen. Og helsemagasinet Dagbladet tilhører definitivt ikke dem.

2 kommentarer:

  1. Håper du ikke prøver å lure folk til å tro at vintersport er uten juks. Litt mer doping i vinteridretten enn i fotball, for å si det sånn!

    SvarSlett
  2. Jeg prøver ikke å lure noen, Håkon, din luring. Jeg er selvfølgelig mot alle som forsøker å lure andre, enten det er sommer eller vinter. Doping er lureri og må vekk. Sånn er det med den saken.

    SvarSlett