Jeg er fullt klar over alle de gode grunnene til ikke å tro på Gud. Likevel tror jeg. (Philip Yancey)

mandag 9. januar 2012

Solid grunnbok i apologetikk

Alister McGrath er en av de store kristne apologetene på verdensarenaen. Og professoren skriver bøker fortere enn folk leser. Bra bøker. Jeg har sans for mannen, veldig. Han er en spennende tenker.

Nå har han gitt ut en grunnbok i apologetikk, Mere Apologetics. Den må jeg bare anbefale på det sterkeste. Den er skrevet for de som på en eller annen måte bedriver apologetikk. Boken i seg selv er ikke veldig stor (nesten 200 sider), men til gjengjeld er den presis, velformulert og klok. Når den i tillegg er utstyrt med gode anbefalinger på annen litteratur innenfor hvert enkelt delemne, er den et must for apologeter.

Hvis jeg skulle ønsker meg noe dette året, ville det vært å få denne oversatt til norsk, eller at det ble utgitt en like god og presis bok i apologetikk. En slik bok ville jeg gjerne gitt til prester og predikanter og alle som driver kristen formidling, for McGrath inspirerer. Og vi trenger bøker som inspirerer til apologetikk.

Apologetics is about communicating the joy, coherence, and relevance of the Christian faith on the one hand, and dealing with anxieties, difficulties, and concerns about faith on the other. This has always been the case, from the time of the New Testament onward. Apologetics insists there are indeed honest and persuasive answers to honest questions people ask about faith. These questions must be respected and taken seriously. More importantly, they need to be answered. And even more importantly, there are answers that can be given.

1 kommentar:

  1. Spennende! Dette ser ut som en bok alle kristne bør lese!!

    SvarSlett