Jeg er fullt klar over alle de gode grunnene til ikke å tro på Gud. Likevel tror jeg. (Philip Yancey)

onsdag 5. oktober 2011

Jesus-allergi

Forskere har laget en typisk mann fra Jesu tid.
Kanskje han så slik ut?
Jeg har ingen problemer med å se at Jesus er en provoserende fyr som kan skape diverse allergiske reaksjoner hos noen. De som  hevder at Jesus var en kjedelig mann, kan umulig ha lest om den samme Jesus som jeg har i min Bibel.
 • Jesus var usedvanlig radikal i sin livsførsel og i sitt krav til livsførsel
 • Jesus var usedvanlig intelligent i samtaler og diskusjoner
 • Jesus var usedvanlig omsorgsfull og omtenksom mot mennesker av høy og lav status
 • Jesus var usedvanlig streng mot fariseere og andre han mente hyklet
 • Jesus hadde et usedvanlig budskap, både om seg selv og om det som skulle skje
 • Jesus fikk en usedvanlig status blant mennesker i sin samtid og ettertid
Det er lov å være uenig i dette, selvfølgelig er det det. Det er også lov å mene mye om hvem Jesus var og hva han gjorde. Det er lov å bli skikkelig provosert over hva han stod for. Det er til og med lov å tro at Jesus var den han sa han var.

Med andre ord. Det er mange måter å reagere på personen Jesus på.

Noe jeg derimot har store problemer med å skjønne, er denne allergien mot at Jesus har eksistert, som vi møter av og til. Jeg forstår den bare ikke.

Hvorfor i all verden opplever folk det som et problem at Jesus har levd? Er det fordi kristendommen blir for "farlig" hvis grunnfortellingen faktisk stemmer? I stedet for en faktisk Jesus, begynner man å snakke om en konspirasjon, at kirken har lurt alle trill rundt og forfalsket alle kilder.

Jesus, slik NT forteller om, passer inn i samtiden. Han kommer ikke som en alien. Han svevde ikke rundt som en Gud og hadde selvfølgelig ikke glorie. Han var fryktelig menneskelig, rett og slett fordi han var menneske. Det er mulig at mange kristne har skapt forvirrende forestillinger om hvordan Jesus var, men det er lite som tyder på at vi ikke snakker om skikkelig kjøtt og blod her. Akkurat det bør ikke være veldig problematisk, rent historisk, tenker jeg.

Jesus var jøde, tenkte som en jøde og handlet som en jøde. Alt ved Jesus er faktisk jødisk. Les gjerne mer om dette i den fabelaktige boken til N.T.Wright, The Challenge of Jesus, som jeg har anbefalt her. Heller ikke dette er veldig problematisk.

På Jesu tid var det mange som påstod at de var Messias. Det er ingenting grensesprengende i dette. Jesus var slik sett en av mange.

Men, og her kommer det, Jesus brøt med en del forestillinger om Messias som fantes i hans samtid. Han utvidet og nytolket GTs profetier. Og han hadde et kall til å handle på vegne av Gud på en måte vi kun kan forstå ved å forstå GT og hans samtid. Og selv da er det noe som sprenger rammene for hva vi kan forvente.

Mirakler fulgte hans gjerninger. Men merk at det var flere, kanskje mange, som gjorde mirakler. Tro det eller ikke. Samtiden trodde det.

I Jesu samtid slet alle som fulgte han, med å forstå hvem han var. Gang på gang ser vi at de ikke skjønner hva han sier og hva han mener. Bare en sånn liten detalj, for å ta et eksempel, er interessant når vi skal sjekke troverdigheten i historien. Det er så lite eventyr over dette.

Forresten, de som påstår at fortellingene om Jesus er eventyr, bør snarest oppsøke en eventyrforteller og be henne om unnskyldning. Jesusfortellingene og eventyrfortellingene likner ikke en gang. Det er skrevet mange lærde artikler om dette også.

Så var det en ting til da, og den er ikke liten den heller. Disse som ikke forstod hvem Jesus var, forstod etter hvert mer, og de ble til slutt så overbevist at de var villige til å lide og dø for sin tro. At kristne har eksistert siden Jesu tid, er det liten tvil om. At Paulus skriver sine brev om Jesus og det som hadde skjedd, mens mange av de som opplevde det fortsatt levde, er det heller ikke liten tvil om. Eventyr? Dikte opp en som aldri har eksistert og gå i døden for det? Påstanden skaper mange problemer.Og jeg har bare nevnt noen, merk det.

Nei, vet dere hva. Som jeg allerede har vært inne på, de tror på en konpirasjonsteori disse som fornekter at Jesus har levd. Gjør de ikke?

152 kommentarer:

 1. Jepp, det gjør de. Og som du implisitt nevner, så handler det ikke først og fremst om at de ikke tror at Jesus gikk rundt her på jorda, men på konsekvensene av hva det vil si for dem personlig om det skulle vise seg at Han faktisk er den Han er. Vi møter det samme fenomenet når vi snakker om "Gud". At det står en Skaper bak det hele er så åpenlyst og tydelig at vi kommer ikke utenom en viss "frivillig uvitenhet", slik Peter skriver det, om dette skal benektes. Selvsagt kombinert med en djevelens forblindelse av de vantro, slik Paulus skriver det.

  Det kan være irriterende og frustrerende å møte slike holdninger, men vi må til enhver tid ha det klart for oss hvem som er fienden og hvem som ikke er det i møte med disse menneskene, så vi ikke gir etter for motløshet og kjødelige reaksjoner. Stå fast, forkynn ORDET, og la Ånden stå for den delen som bare Han kan utføre.

  SvarSlett
 2. Bra blogg, Tom Arne!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

  Følg Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg så får du tips om andre gode blogger også. Alle som har forslag tilgode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside kan sende meg et tips på magne.antonsen [@] vg.no

  SvarSlett
 3. Så et program på Discovery for ikke så lenge siden. Der ble det fortalt at det på Jesus tid, var mange slike som Jesus. Ikke bare en som de kristne tror på.

  Det finnes visstnok heller ingen faktiske bevis for at den "kristne jesus" faktisk har eksistert, annet enn fortellinger. Ingen inskripsjoner, eller noen andre fysiske bevis.

  At man i 2011 fortsatt tror på slike eventyr som gud og jesus, er for meg en gåte. Om man hadde latt et menneske vokse opp, helt uten å ha hørt om gud/jesus, så ville jo dette menneske se på troende som noe rare.

  Folk må for all del få lov til å tro hva de vil, men når man ser hvor mye jævelskap relgioner foresaker, og har foresaket opp gjennom historien, så er det rimelig tydlig at relgion bør motarbeides.

  SvarSlett
 4. Tviler ikke på denne karens eksistens, men nå er det slik at de fleste av skriveriene om Jesus er skrevet flere hundre år etter at han faktisk levde (Dawkins' påstand). Det er lett å glorifisere en død mann.

  SvarSlett
 5. "Jesus var usedvanlig streng mot fariseere og andre han mente hyklet." Husker ikke hvor, men bibelelskere vet nok hvor. Det kommer noen karer gående og anklager disiplene(jesus også?) for ikke å ha vasket hendene før mat, og så strekker han dem ved å si at de ikke straffer barna for å tale mot dem(slår dem ihjel?). Snakker om hykler.. dette er tu quo, fordi andre gjør galt blir ikke det du gjør galt rett.

  SvarSlett
 6. Sjekk, Christopher Hitchens: Jesus fairytales and myths

  http://www.youtube.com/watch?v=inCpro8NEaw

  The Hour: Interview with Christopher Hitchens, God Is Not Great, How Religion Poisens Everything(Part 1-2)

  http://www.youtube.com/watch?v=fHmQZwP-cBQ&feature=fvsr

  http://www.youtube.com/watch?v=W9rGhUFJhWY&feature=related

  dailyhitchens.com

  SvarSlett
 7. Det er nok høyst sannsynelig at det fantes en kis som omtalte seg selv som messias på den tiden. Faktisk er det sannsynelig at det var mange kiser som hevdet dette. Ikke så rart egentlig, om man tenker på forholdene de levde under. Romersk okkupasjon kan ikke ha vært så artig. At de religiøse ledere på den tiden syntes det var nice med økt handel gjennom sammarbeidet med romerriket er også sannsynelig. Ikke så rart da at opprørsledere valgte et religiøst fundament for å skape forandring. Jesus var helt klart en opprører med tanke på hvordan han samlet folket i opposisjon til establamentet. Og høres ikke angrepet på tempelplassen ut som et angrep på det materialistiske undertrykkelsesregimet folket levde under på den tiden?
  Uansett er det mye dokumentasjon på at Jesus har levd, men å dokumentere "tryllekunstene" hans blir noe annet. Litt for lettvint å dra in transcendente betingelser for å holde liv i myten om en magisk Jesus.

  Det er sikkert tilfredstillende å tillate seg teologisk tankespinn som jesus-myten fremstiller, men hvorvidt det er fruktbart for andre en tenkeren selv er diskutabelt.

  Kort sagt, Jesus er nok en historisk person, men den magiske jesus som han fremstilles i religiøs sammenheng er nok dessverre ikke sann.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan si at du ikke TROR på helbredelsene, men du kan ikke si at det ikke er sant. Når det ikke er mulig å bevise at han ikke satte i gang mirakler/helbredelser (atm)!

   Slett
 8. @Benjamin Sveen

  Sorry kompis, men du har bedrevet for mye tankespinn :P

  Du postulerer en stråmann der svakheten til de du debaterer ligger i en form for frykt for konsekvensene. Vel, ikke-troende er ikke redd for konsekvenser som ikke er der...
  En troende derimot, en som deg, må forholde seg til de dogmatiske konsekvensene.

  Frykt for helvete og alt det der....

  Kos deg a påsan, men vit at om du en gang velger å droppe eventyr-tilværelsen din så vil der være mange ateistisk inklinerte individer som vil støtte deg i et slikt valg :)

  SvarSlett
 9. Når det gjelder hvor mye "religion har forårsaket" så er vinklingen helt feil.
  Religion har ikke forårsaket noen verdens ting. har derimot forårsaket en hel mengde med ting i religioners navn. Man har altså religion som til å utføre sine agendaer. Hadde ikke religion fantes, så hadde man selvfølgelig funnet andre "påskudd".

  Det er forøvrig en stor overdrivelse at det er flere hundre år etter Jesu død, at evangeliene ble skrevet. De fleste forskere i dag regner med at de er skrevet i perioden mellom år 60 og 120, det første ble altså skrevet ca. 30 år etter hans død, ikke hundrevis av år..
  For evangeliene ble skrevet av mennesker som levde samtidig som Jesus, noen av dem var sammen med ham.

  SvarSlett
 10. Det skjedde noe rart med innlegget mitt, her er det korrekte innlegget mitt...

  Når det gjelder hvor mye "religion har forårsaket" så er vinklingen helt feil.
  Religion har ikke forårsaket noen verdens ting. Mennesker har derimot forårsaket en hel mengde med ting i religioners navn. Man har altså brukt religion som påskudd til å utføre sine agendaer. Hadde ikke religion fantes, så hadde man selvfølgelig funnet andre "påskudd".

  Det er forøvrig en stor overdrivelse at det er flere hundre år etter Jesu død, at evangeliene ble skrevet. De fleste forskere i dag regner med at de er skrevet i perioden mellom år 60 og 120, det første ble altså skrevet ca. 30 år etter hans død, ikke hundrevis av år..
  For evangeliene ble skrevet av mennesker som levde samtidig som Jesus, noen av dem var sammen med ham.

  SvarSlett
 11. Man kan ikke forstå eller annerkjenne Jesus Kristus før man har møtt ham såklart. Å være kristen strekker seg utover vitenskapelige bevis og annet jordebundet materiale.
  Man må be Kristus inn i sitt hjerte, før man kan bli utfridd fra alt som er på jorden, det forgjengelige. Man blir opphøyet til ett annet sjelelig stadie, og opplever en åndekontakt. At man har behov for å gjøre narr, eller kalle mennesker gale pga de opplever dette, er jo ganske barnslig. Hvem sier at det ikke er reelt, når millioner av oppegående mennesker merker denne kontakten.
  Men det er klart, det man føler seg truet av føler man for å angripe. Var det ikke en trussel, ville man forholdt seg rolig og tenkt: så bra at noen har troen på liv etter døden, og at noen over oss passer på dem. jeg ønsker ikke å ødelegge den troen, for mange holder fast ved den troen når livet er tøft. Enten har de mistet sine kjære, eller opplever en grusom, fæl sykdom. Da er det håpet alt de har.

  Dere burde tenke litt lenger enn deres egen selverklærte rolle til å fortelle andre hva som er sannheten.. Folk kommer alltid til å tro på Jesus, aksepter det. Dere klarer ikke utslette den største verdensreligionen med hatargumenter og destruerende fraser..

  SvarSlett
 12. Problemet Jesus er ikke hvem han var men hva han er blitt og hvorfor.

  Nesten 2000 år med forfining av kristen/eventyr-historien har satt sine spor, her er kortversjonen:
  Paulus syntes Jesus var interessant pga. av historien om Jesus oppstandelse og forkynnet ut fra dette.

  Konstantinius hørte på sitt orakel og tok kristendommen med seg i et slag som han vant. Vips var Romerriket kristent.

  Jesus var en av oss men Arianerne hadde også Jesus som menneske. Dette må vi forandre på og vips så vedtok bispemøtet i Nicosia(?) at Jesus var Guds sønn. Så fulgte den Hellige ånd, Maria og Marias mor som opphøyd i hellighet.

  Andre skuespillere på denne historiens arena var for oss St. Olav (han med skjegget som vokste etter hans død), St Halvard (han som druknet men fløt opp) og svenske-Birgitta som ikke kunne tyde sine egne samtaler med sin gud, men hadde hjelp av en geistlig som oversetter.

  Den store forandringen kom med Martin Luther. Han mente at alle disse verdiene som katolikkene hadde skaffet seg fra deg og meg ikke var rettferdig.
  Konger og hertuger så at her var det rikdommer å hale og vips var alle vi i nord/vest europa lutheranere. At vi ikke oppfattet at danskekongen skodde seg når han la eiendommene under seg og at svenskekungen Gustav Vasa beholdt 5000 gårder for seg selv kom selvfølgelig av at vi ikke visste at f. eks. i Norge hadde mer enn 40 prosent av Norge gått fra privat eie til kirken (katolikkene) i tiden mellom St. Olav og reformasjonen (altså på 500 år).

  Lar heksebrenningen ligge men nevner heller at man så sent som på 1800 tallet ikke kunne gifte seg om man ikke kom seg gjennom konfirmasjonen!

  Ja, jeg liker eventyrfortellinger og inntill jeg får lese alle de andre evangeliene som ble valgt bort nå de 4 store ble valgt inn i en (eventyr?) bok som har stor B i begynnelsen av navnet så leser jeg de 4 som nettopp det, eventyrfortellinger. De 4 var de som sprikte minst når kristenhistorien skulle meisles ut.

  Hilsen Canutus St.Michaelius

  SvarSlett
 13. Jammen det synd at så mange ikke vet forskjellen mellom religion og en levende Gud.

  Snakk om bevis dere ikke finner, inskripsjoner og frykt så mye dere vil, men dere overser det viktigste.

  Jeg kan be til en Gud som kjenner meg og få svar. Jeg har blitt helbredet for sykdom og sett mange andre blitt helbredet både for fysiske og psykiske ting. Jeg kan gå gjennom livet uten frykt for noe som helst, fordi jeg vet at det er noen som gjør alt i sin makt for mitt beste.

  SvarSlett
 14. Jeg har ikke lest bibelen og heller ikke snakket med smarte religionsfoerskere så jeg kan ikke diskutere..

  SvarSlett
 15. Benjamin Sveen skrev: "vi må til enhver tid ha det klart for oss hvem som er fienden og hvem som ikke er det i møte med disse mennesken"

  Så trist at du ser på folk med andre meninger som din fiende. Jeg er ikke religiøs, men jeg ser ikke på deg som en "fiende". Bare en som tror på det han gjør, men at jeg skal tilskrives å være en ond person fordi jeg ikke tror på det du tror på, det synes jeg er sterkt beklagelig og en svært negativ og uproduktiv tankemåte.

  SvarSlett
 16. Jeg er ikke religiøs på noen måte, men benekter ikke at Jesus noen gang har levd.

  Det er lett og lage historier. Enten de skal skremme eller ikke. Det er lett å få folk til å tro på ting som skal ha skjedd bare historien blir fortalt på en overbevisende måte.

  Religion har blitt brukt til å skremme livskiten av folk og dermed tvunget dem til å oppføre seg/tenke... you name it... etter det som ble forventet. Derfor holder jeg avstand. Jeg ser ikke på religion som noen god ting.

  Min mening... Jesus var neppe noe mer enn en ganske så vanlig mann som var flink til å få med seg folk som igjen var flinke til å få med seg andre. Altså... Jesus hadde en blodfan-klubb som har blitt global. Og hva gjør man ikke for å glorifisere sitt aller største og helligste idol. Jauda... man dør for det fordi det har blitt innprenta i hodet ditt at du skal få noe igjen for det.

  SvarSlett
 17. Trenger Gud noen religion?
  Eller Jesus for den saks skyld?

  SvarSlett
 18. Spørsmålet er ikke om Jesus levde, enten tror man på dokumentasjonen som finnes eller så benekter man den. Du blir ikke forandret om du skulle kanskje skifte mening og tenke; jo han levde sikkert.
  Det viktige spørsmålet er om Jesus lever idag!? For da er han jo den han sa han var og ikke noen vanlig mann! Folk lurer idag på det samme som da han gikk på jorden; er han faktisk Gud og Messias, verdens frelser, slik han sier?
  Det er når du finner svaret på DETTE spørsmålet du vil bli forandret!

  Svaret er JA, Jesus lever idag. Han stod opp igjen fra de døde. Mer enn 500 mennesker så han etter han stod opp. (Langt flere så at han faktisk døde...)
  Ett spørsmål er det samme for deg i dag som for dem som traff Jesus da han levde på jorden: Vil du ta imot Jesus som den han sier han er? Verdens frelser, Guds sønn, med all makt i himmel og på jord. Han som ved sin død og oppstandelse åpnet veien til himmelen, som gjorde veien så enkel at ved bare er èn bønn om tilgivelse og omvendelse er man frelst!
  Den som leter skal finne, søk han i bønn og i Bibelen så vil du finne svaret :)
  Best å søke selve kilden og ikke alle som har meninger om du faktisk ønsker å finne det rette svaret!! Å finne Jesus vil være det beste du har opplevd i ditt liv. Og da slipper du å lure lenger på om Jesus har levd ;)
  Link til frelsesbønn om du er interessert: http://omgud.jesus.net/?/6/enkelt-som-en-bnn.html

  SvarSlett
 19. Klart Jesus var provoserende. Han kallte jo store deler av presteskapet (skriftlærde og fariseere) for slanger og ormeyngel! Og han provoserer dagens ateister så de går helt i spinn med fakta!

  SvarSlett
 20. Dette religionsvåset er utrolig slitsomt for oss som ikke tar del i denne farsen. Hva om muslimene har rett...og dere er noen "vantro hunder"....hva da?

  SvarSlett
 21. Mormor: Litt utenfor tema, det der. Spør du fordi du er nysgjerrig, eller er det for å heve deg over de som tror på Jesus eller religion?

  Linda: Spørsmålet er i høyeste grad om Jesus har levd når det er det som er spørsmålet. Om Jesus lever nå, er vel også hundre prosent avhengig om han levde da.

  Vantro: Morsomt at du går inn på en livssynsblogg og kommenterer at religionsvåset er slitsomt. Spørsmålet ditt har heller ikke noe med temaet i denne bloggposten å gjøre.

  SvarSlett
 22. Hvis Jesus har all makt i himmel og på jord, og
  hans lære er, elsk din neste og tilgi.Hvorfor
  i all verden lar han tusenvis av uskyldige av
  alle raser lide av sykdom,sult og seksuelle
  overgrep.For ikke å snakke om alle barn som
  lider,hva har de gjort galt,bortsett fra å
  bli født? Fri meg fra frelseren. Han gjør
  ikke sin jobb somm den guds sønn han gir seg
  ut for å være.BARE SPRØYT!!!!!!!!

  SvarSlett
 23. Dette kalles det ondes problem, og er en helt annen diskusjon enn om han har levd eller ikke.

  Merkelig hvor mange som har behov for å kommentere, men velger å være anonyme og samtidig kommentere noe som ikke har noe med hovedinnlegget å gjøre.

  SvarSlett
 24. Det er med Jesus som med Harald Hårfagre: de er mest sannsynlig bare fiktive skikkelser, formet fra en myriade av ulike personer og hendelser. Den Jesus og den Hårfagre vi kjenner til er nevnt i bare èn kilde hver: Bibelen og Snorres sagaer. Noe som i seg selv er veldig lite holdbart.

  SvarSlett
 25. Jeg kan godt tro på at Jesus var en mann som levde for 2000 år siden, men jeg tror ikke at han var Gud. Gud er ubegrenset, og det er ikke Jesus. Han døde jo. Tenk på det, hvis Gud er ubegrenset, ville han ikke trengt å bruke Jesus til å tilgi all synd.

  SvarSlett
 26. Jeg vet det fantes en fyr ved navn jesus i betlehem og enhver som sier noe annet må jo være dum ....jesus var et veldig vanlig navn det er dømt til og ha vært minst 1.

  Det handler ikke om jesus har existert,men om noe av det som blir påstått om han av de kristne er sant noe det sannsynligvis ikke er.
  Mennesker flest som ikke er hjernevaska skjønner dette.

  Eventyrene i bibelen er selfølgelig akkurat det bare eventyr ment for og styrte keiser nero kan like gjerne begynne og tru på asbjørnsen og moe.

  De kristne og generelt relgiøse babler gjerne om den fine moralen og etiske rettningslinjer,men holder det egentlig ikke med Thorbjørn Egner.

  "Man skal ikke plage andre,
  man skal være grei og snill,
  og for øvrig kan man gjøre hva man vil."

  Hva trenger du denna krykka kalt relgion til ?

  "satan's greatest trick was convincing the world he was god"

  SvarSlett
 27. Jesus levde vel kanskje, ja, gjerne det! Enig i at han i så fall var en radikal mann som jeg nok ville hørt på og fulgt i dag.
  Gud...? Njaaa...og om så var...eller er...?
  Jeg nekter å føye meg for en ond Gud. En som vil at jeg skal ofre mine barn og sier at vi er født inn i denne verden med synd.
  Nei, det er vi ikke. Vi er født med håp.
  Beklager, men jeg vil heller tro på mennesket og hva vi kan gjøre for hverandre. Ingen grenser, ingen religion, ingen kriger?
  Vi kan nok ikke stole på andre enn oss selv her nede og må heller fortsette å utvikle oss selv.

  Beklager at jeg er anonym, men fant ikke helt ut av dette. Per

  SvarSlett
 28. Nå må vi ikke glemme at alle religiøse bøker er nedskrivinger av historier som har vandret fra munn til munn.. Det er godt mulig at en fjær har blitt til ti høns, for å si det på den måten.

  En annen ting er de levereglene samfunnet hadde på den tiden, mye tyder på at dersom Jesus har levd, så hadde han vært gift, fått barn og faktisk også overlevd korsfestelsen... Og så er det ting som tyder på at Maria Magdalena var konen hans..

  Men,
  det får vi egentlig aldri vite,
  fordi de som viste fakta,
  de er døde forlengst...................

  Kan man heller bruke historiene i religionene til å forstå, og å ikke å dømme, da vil vi komme langt som mennesker.

  SvarSlett
 29. Hei.

  Flott skrevet!! Takk for at du la dette ut til alle de som ville lese det. Enige som uenige. Jeg er forresten en av de enige ;)

  :)

  Hilsen meg

  SvarSlett
 30. Tom Arne: Det vil ikke forandre noe liv å forstå om Jesus har faktisk vært en mann på denne jord, man blir ikke frelst av å komme til den bekjennelse. Man sitter fortsatt igjen med mange spørsmål. Men det forandrer liv å oppleve Jesus som personlig frelser idag. Da får man svar på om han levde og mange andre spørsmål vil man skjønne svaret på :) To fluer i èn smekk :)

  Anonym: Et klassisk spørsmål! Skjønner at du spør. Jesus lovet ikke at livet skulle være lett, spesielt ikke for de kristne. Hans disipler ble nesten alle martyrer. Paulus(var forfølger av kristne, drepte disse, men fikk en åpenbaring av Jesus, ble frelst og forandret.) ble stenet, fengslet og pisket for sin tro. Vanskelig å forstå at han gikk gjennom dette med glede, for å forstå dette må man oppleve Den Hellige Ånd. Mine svar vil nok ikke forandre ditt syn, bare Jesus kan få deg til å forstå hvordan kan være en god Gud og likevel skjer alt dette onde. Alle har noe i sitt liv som trenger en helbredelse, ved Jesus kan man kjenne helbredelse og forstå hans godhet og kjærlighet til hvert menneske. Prøv :)
  Foreløpig har djevelen veldig stor makt på jorden, og kommer med fristelser til alle mennesker. Selv kristne faller ofte for disse fristelsene, gjør stadig feil, ingen menneske er perfekt. Jeg trenger Jesus som renser mitt hjerte og hjelper meg til å bli bedre. Djevelens makt er spesielt sterk der Jesus er fraværende, hans mål er å mydre, stjele, ødelegge. Hvis Jesus får komme inn i menneskes hjerte og personen følger hans vei så skal man ikke stjele, myrde, lyge, bedra osv. Jesus tar ikke makt over mennesker som ikke ønsker ham, selv om de er terrorister eller mordere, folk har fri vilje. Dommen vil komme for dem, som for alle!

  Frihet fra alt ondt lover Bibelen/ Jesus først i himmelen. Ikke i denne verden. Likevel gir Jesus sine etterfølgere et stort ansvar for de fattige og lidende. Kristne skal ikke akseptere at verden er full av ondskap og nød, han ba oss innstendig om å hjelpe de fattige og lidende. Det finnes masse eksempler på hvordan voldelige mennesker har møtt Jesus og forandret seg totalt til det gode. Noen eksempler ser du her: http://www.tx-vikings.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=7

  SvarSlett
 31. Jeg synes det er litt merkelig om det er troen på Jesus eller ikke som besegler din skjebne, og ikke hvordan du har skikket deg i livet. Hva med alle som har levd et plettfritt liv, men aldri fått muligheten til å høre om Jesus? Er de fortapt. Nei, om det mot formodning fantes en gud, så ville han ikke vært så urettferdig!

  SvarSlett
 32. eg ser ikkje på jesus eller gud som relgion slik som mange andre gjer, men eg er ikkje alle andre, jesus er kjærleik, kjærleik er ikkje relgion, relgion er masse ting du må gjere for at noken skal godta deg, men slik er ikkje jesus, jesus elskar ikkje det vi gjer men han elskar oss for det vi er mennesker, Gud skapte oss i hans bilde han gav oss fri vilje, og vi ødela det, men det var derfor gud sendte oss jesus for å redde oss, men det var bare jesus som kunne dø på korset fordi han var rein, det var mange som trudde dei var sendt av gud, men det er bare ein riktig jesus, som dokke lese her så er de de her eg trur de her er mi tru, eg er kristen, men det er slik eg trur. prøv å forstå

  SvarSlett
 33. Til Linda
  Hvor kan man egentlig møte jesus eller den hellige hånd eller "gud" ? disse møtene virker viktige for de kristne,men jeg har ikke vært i stand til og arrangere et møte.

  Hva kan jeg gjøre ? har de et fast sted de vanker eventuelt tlf/faxnummer email noen tips ?

  SvarSlett
 34. Kim andre
  "Gud skapte oss i hans bilde"
  Gud må være et gedigent rævhål.

  SvarSlett
 35. du vise ikkje mykje respekt, de e ikkje Gud's feil at de e krig i verden, de e ene og aleine vår feil, Gud er ikkje urettferdig, viss Gud ikkje hadde gitt oss fri vilje hadde han vert diktator, også viss han hadde synt seg og hadde sagt : Eg er Gud, han dokke skal og må tru på, hadde han også vert diktator, Gud gir oss fleire valg pr. dag de e vi som forma dagen vår, de e vi som drive verden til vannvidd, viss vi kan starte krig kan vi også unngå det og stoppe de sant, eg skrive vi for viss vi står sammen kan vi greie det.... eg ber bare om forståelse

  SvarSlett
 36. Har noe menneske levd et plettfritt liv?

  Anonym: Om spørsmålet var alvorlig ment eller ikke, så svarer jeg deg med alvor :) Det er ikke noe vanskelig å møte Jesus. Jesus er nær hver den som søker han, tilgjengelig akkurat der du er. Be en oppriktig bønn fra ditt eget hjerte, f.eks slik: http://omgud.jesus.net/?/6/enkelt-som-en-bnn.html.
  Romerne 10: "Dersom du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud oppreiste ham fra de døde, da skal du bli frelst."og ”Hver den som påkaller
  Herrens navn, skal bli frelst".

  Kristent fellesskap finnes helt sikkert i nærheten der du bor om du googler, de har nok både tlf, fax og mail :)

  SvarSlett
 37. lika innlegget ditt linda, eg ba om forstålese og du forstod, de var i en draum eg blei frelst

  SvarSlett
 38. eg har lært det at viss eg vil høre på jesus skal eg lytte med hjertet og ikkje øret

  SvarSlett
 39. Svar til hovedinnlegget:

  "Nei, vet dere hva. Som jeg allerede har vært inne på, de tror på en konpirasjonsteori disse som fornekter at Jesus har levd. Gjør de ikke?"

  Nei, som ateist tror jeg ikke. Jeg forlanger bare at kristne skal dokumentere sine påstander og da med vitenskapelig gyldig dokumentasjon, altså ikke med bibelen. Ettersom bibelen er skrevet av mennesker holder den ikke som bevis for påstandene om denne jesus mulige eksistens, og heller ikke som bevis for noen guds mulige eksistens. Men så lenge kristne ikke følger normal skikk og bruk og bare forlanger at andre skal ta påstandene deres som sannhet, får dere finne dere i å bli møtt med at gudetroen deres bare er eventyr.

  **********

  Svar til Linda 06.10.2011 kl 19.32:


  "Svaret er JA, Jesus lever idag. Han stod opp igjen fra de døde. Mer enn 500 mennesker så han etter han stod opp. (Langt flere så at han faktisk døde...)"

  Men likevel finnes det ikke ett eneste bevis for at denne karen skulle ha levd, og ikke det minste bittelille fnugg av bevis for at denne karen skulle ha hatt noen overnaturlige krefter. Det er heller ikke bevist at det skulle eksistere noen gud, så frem til dere troende klarer å dokumentere påstandene deres, har dere ikke annet enn eventyr og overtro å fare med. Slike påståtte "øyenvitneskildringer" er bare versjoner av eventyret om fjøra som ble til fem høns.  "Ett spørsmål er det samme for deg i dag som for dem som traff Jesus da han levde på jorden: Vil du ta imot Jesus som den han sier han er?"

  Svaret er enkelt og greit NEI og det så det runger! Jeg kommer aldri til å legge av meg min fornuft for å tro på eldgamle eventyr som det ikke finnes det døyt bevis for.  "Best å søke selve kilden og ikke alle som har meninger om du faktisk ønsker å finne det rette svaret!! Å finne Jesus vil være det beste du har opplevd i ditt liv. Og da slipper du å lure lenger på om Jesus har levd ;)"

  Jeg har opplevd noe mye bedre allerede; jeg har funnet fornuften, kunnskapen og logikken! Jeg har ikke behov for overtro. Verken fornuft, kunnskap eller logikk finnes i bibelen, da alle disse er gudetroens rake motsetninger. Dessuten er bibelen skrevet av mennesker, og det eneste den beviser er at mennesker har livlig fantasi. Den beviser ikke noe mer.
  http://www.ateismen.egoist.info/teismen_er_irrasjonell.html

  SvarSlett
 40. Kim Arne: Du trakk frem en veldig viktig ting: folk tror Gud taler så øret hører. Men det er når vårt indre, vårt hjerte, overgir seg til Jesus og begynner å lytte man hører fra ham :) Gud er ånd og taler til vår ånd i vårt indre.
  Glad for at du har funnet Jesus :)

  SvarSlett
 41. just another fuc**** myth.

  SvarSlett
 42. man kan ikkje bevise at Gud fins, men man kan heller ikkje motbevise det, så eg velge å tru, og meina at det ikkje er overtru, men tru, eg trenge ikkje bibelen, eg har lest den, men trenge den ikkje for Gud er større enn ei bok, eg har respekt for sakelige ateista, og du anonym er sakelig, eg er ikkje heilt enig i det du skrive, men eg har respekt fordi du er sakelig, samme som du ikkje er enig i kristendommen eller det eg skrive, men likevel. For meg er kristendommen naturlig, samme som for deg så er det å vere ateist naturlig, eg trur det at viss vi hadde snakka face to face hadde komt godt overens og utrykt masse, eg lure ikkje på om jesus har levd, eg bare trur det, men sånn er eg, for eg er meg og du er deg.

  SvarSlett
 43. Anonym: hadde du visst om alle profetiene som er skrevet i gamle testamentet, av ulike personer, som levde med flere hundre års mellomrom så hadde du kanskje sett ting annerledes. For det er mange profetier her, skrevet opptil 1000 år før Jesus ble født og døde (f.eks av David, Daniel, Jeremia osv). Alle beskriver at Jesus Messias skulle komme, flere plasser står faktisk antall år til han skulle komme og dø! Du har tatt ditt valg. Men bevisene er der. Rart hvordan folk tror alt som står i avisene, men stiller spørsmål ved alt Bibelen sier. Bibelen er en historisk bok skrevet av øyevitner i en tid da andre øyevitner fortsatt levde og den rapporterer overnaturlige hendelser som oppfyller spesifike profetier.

  Bevis på tegn og under som Jesus gjør i dag, slik han gjorde da han levde på jorden, er det mange av. Om du er åpen for å se bevis, les her: http://www.mjl.no/art.php?t=v

  SvarSlett
 44. Jesus er TRO. du kan ikke diskutere tro, på samme måte som du ikke kan diskutere SMAK. det er hjertet som styrer. Alle som rakker ned på kristendommen er uvitende. de har ikke opplevd Gud,så de har faktisk ikke rett til å uttale seg spør du meg."ingen kommer til himmelen uten gjennom meg. Den som kjenner Faderen,kjenner meg,og den som kjenner meg,kjenner Faderen."sier Jesus. så det hjelper ikke å være snill å go for å komme til himmelen. alt som skal til er å tro på Gud. Det er derfor Bibelen heter DET LEVENDE ORD. å det er fordi du vil ikke forstå hva som står der uten at du er en troende. først da vil ordene i Bibelen ha mening. rakk ned på meg om du vil,men alle som er kristne i dag har tatt et valg å gått fra ikke troende til troende, ved å oppleve noe større enn selve livet. Å uten at dere har vært gjennom det samme så syns jeg ikke dere kan kritisere og rakke ned på dem som faktisk er der!!
  Hvordan alle dere der ute kan sitte der å si at Gud ikke finnes??? når så mange millioner sier at de har opplevd Ham??? hvem har sagt at dere har rett til å si at de lyver? før dere har oppsøkt Gud å gitt et realt forsøk,kan dere faktisk bare holde kjeft!!!
  du kan ikke se vinden, men du kjenner at den er der. sånn er Gud.Jesus var Gud i menneskeform, Den Hellige Ånde er Gud i åndelig form. der er den delen av Gud som ble igjen etter at Jesus døde. Jeg syns synd i dere uvitende! for et tomt liv dere lever,å dere vet det ikke selv en gang,hvilken gave du har fått men som du ikke velger å ta imot!!! Gud være med dere!!!

  SvarSlett
 45. Du sier du er klar over de gode grunnene til å ikke tro på god, men du er tydeligvis ikke klar over de negative sidene med å tro på gud - religion er faktisk med på å forme atferden og tankegangen vår.
  Jacque Fresco om konseptet av gud (det ligger flere klipp av Jacque Fresco om religion).

  http://www.youtube.com/watch?v=Wr30Syj1FhM

  SvarSlett
 46. linda, eg er enig i det du skrive, vi meina at bibelen er bevis for oss, det meina ikkje han er bevis, ordet bevis og ka som er bevis er litt forskjellig fra person til person, han trenge litt andre bevis enn meg og deg, både: anonym, linda og meg skrive ganske sakelig og intelligent her inne.... ;)

  SvarSlett
 47. Mye godt formulert i det du skriver! Har likevel en litt ubehagelig følelse av at aspektet ved Jesus doble natur: Hel og sann Gud og på samme tid hel og sant Menneske, kan forsvinne i strebenet etter å påvise den historiske Jesus.

  hilsen Ksenofont en ortodoks troende

  SvarSlett
 48. Hadde du kjent Jesus hadde du visst at det ikke er negative sider av å tro på han som Gud! Ja, noen tullinger har gått og gjort fæle ting og deretter sagt de gjorde dette i Guds navn. De er hyklere. Stikk i strid med Jesus og hans ord. Som Tom Arne sier, det var mange som mente de var Messias da Jesus levde. Jesus sa slike ville komme, spesielt i de siste dagene vi nå lever i. Han kalte dem forfører og falske profeter. Disse er styrt av djevelen for å forføre mennesker og gi et galt bilde av Gud.

  Er fullt klar over hvor alvorlig og negativt det blir når folk gjør seg en Gud i livet som ikke er Jesus. Det er mange åndemakter i sving som etterligner seg Gud. Når mennesker lar man seg styre av disse så leder det fort feil vei! Bibelen sier at selv djevelen gjør seg til en lysets engel om nødvendig for å villede mennesker.

  SvarSlett
 49. Det var kjempeintressant å lese innlegget ditt! Likte mye av det du skrev, og det var fortjent at du kom på Vg nett sin side :)

  SvarSlett
 50. se heller solen som vår gud som gir all liv her på planeten, det er nettopp solen som er blitt konvertert til en påfunnet kis som kalles for gud. såkalte jesus er ikke noe annet enn misforstått astrologi og en myte som er basert derfra.

  SvarSlett
 51. linda: stakkar deg, du taler så tragisk...hjernevasking funker på mange men ikke på alle. bibel er en bok som følger astrologiske sikler i tid, bare i en helt annen form. absolutt ikke noe vondt ment i mot deg men taler det jeg mener.

  SvarSlett
 52. linda: stakkar deg, du taler så tragisk...hjernevasking funker på mange men ikke på alle. bibel er en bok som følger astrologiske sikler i tid, bare i en helt annen form. absolutt ikke noe vondt ment i mot deg men taler det jeg mener.

  SvarSlett
 53. Takk for alle kommentarer.

  Det er fristende å hive seg inn i debatter om både det ene og det andre, men jeg vil holde meg til hovedtemaet.

  Mange av de andre temaene som dukker opp i kommentarene gir meg inspirasjon til å blogge videre. En del har jeg sikkert blogget om før også. Let gjerne litt rundt på bloggen min.

  Jeg er nok kanskje fortsatt litt forundret over hvor mange som misforstår elementære kunnskaper om kristen tro og religion. Tynt begrunnete påstander om hva andre tenker og hvordan ting egentlig henger sammen, florerer hos flere. Men jeg får vel blogge videre og hente inspirasjon fra kommentarene.

  SvarSlett
 54. Nå må vi ikke glemme at bibelen og spesielt koranen er skrevet av kloke intellektuelle mennesker for sin tidsperiode.

  De levde i en periode med mye vold, sykdom, urenslighet og mangel på moralske verdier.Det er tydelig at disse bøkene/skriftene er skrevet som et lovverk og rettninglinje for hvordan folk bør leve.

  Om du tenker stort på det, er det jo genialt. Gi folket noe å tro på, og de vil lystre. Og er absolutt sunt for samfunnet.

  Er derfor jeg mener at dagens religioner er utdatert på mange områder, men ikke alle.

  SvarSlett
 55. Vi kan ikke velge å vrake fra bibelen. enten så tror vi på den eller så tror vi ikke på den. man kan ikke bare ta de delene man liker. det blir idioti. så jeg vil gjerne spørre noen spørsmål. men det er en som har stilt spørsmålene bedre enn jeg kan på engelsk. så jeg copy paster dem inn:
  I do need some advice from you, however, regarding some other elements of
  God's Law and how to follow them.

  1. When I burn a bull on the altar as a sacrifice, I know it creates a
  pleasing odour for the Lord - Lev.1:9. The problem is my neighbours. They
  claim the odour is not pleasing to them. Should I smite them?

  2. I would like to sell my daughter into slavery, as sanctioned in Exodus
  21:7. In this day and age, what do you think would be a fair price for her?

  3. I know that I am allowed no contact with a woman while she is in her
  period of menstrual uncleanliness - Lev.15: 19-24. The problem is how do I
  tell? I have tried asking, but most women take offence.

  4. Lev. 25:44 states that I may indeed possess slaves, both male and
  female, provided they are purchased from neighbouring nations. A
  friend of mine claims that this applies to Mexicans, but not
  Canadians. Can you clarify? Why can't I own Canadians?

  5. I have a neighbour who insists on working on the Sabbath. Exodus 35:2.
  The passage clearly states he should be put to death. Am I morally obligated
  to kill him myself?

  6. A friend of mine feels that even though eating shellfish is an
  abomination - Lev. 11:10, it is a lesser abomination than homosexuality. I
  don't agree. Can you settle this? Are there 'degrees' of abomination?

  7. Lev. 21:20 states that I may not approach the altar of God if I have a
  defect in my sight. I have to admit that I wear reading glasses. Does my
  vision have to be 20/20, or is there some wiggle room here?

  8. Most of my male friends get their hair trimmed, including the hair
  around their temples, even though this is expressly forbidden by Lev.19:27.
  How should they die?

  9. I know from Lev. 11:6-8 that touching the skin of a dead pig makes me
  unclean, but may I still play football if I wear gloves?

  10. My uncle has a farm. He violates Lev. 19:19 by planting two different
  crops in the same field, as does his wife by wearing garments made of two
  different kinds of thread (cotton/polyester blend). He also tends to curse
  and blaspheme a lot. Is it really necessary that we go to all the trouble of
  getting the whole town together to stone them? - Lev.24:10-16. Couldn't we
  just burn them to death at a private family affair like we do with people
  who sleep with their in-laws? (Lev. 20:14)

  I know you have studied these things extensively and thus enjoy considerable
  expertise in such matters, so I am confident you can help.

  SvarSlett
 56. Svar til Linda:  "Anonym: hadde du visst om alle profetiene som er skrevet i gamle testamentet, av ulike personer, som levde med flere hundre års mellomrom så hadde du kanskje sett ting annerledes. For det er mange profetier her, skrevet opptil 1000 år før Jesus ble født og døde (f.eks av David, Daniel, Jeremia osv). Alle beskriver at Jesus Messias skulle komme, flere plasser står faktisk antall år til han skulle komme og dø!"


  Nei, profetier er og blir spådommer, intet annet. Det spiller ingen rolle hvor mange profetier du viser til, uten vitenskapelig bevis er de absolutt null verd.
  "Du har tatt ditt valg. Men bevisene er der."

  Ja, jeg har tatt mitt valg om å ikke tro på noen gud, og det er basert på at bevis slett ikke finnes. Det dere gudetroende kaller bevis, er ikke bevis godt nok i vitenskapelig forstand, og det er det jeg forholder meg til.
  "Rart hvordan folk tror alt som står i avisene, men stiller spørsmål ved alt Bibelen sier. Bibelen er en historisk bok skrevet av øyevitner i en tid da andre øyevitner fortsatt levde og den rapporterer overnaturlige hendelser som oppfyller spesifike profetier."

  Det er ikke det minste rart. Hva avisene skriver idag kan bevises og dokumenteres opp og i mente, og avkreftes om det ikke stemmer. Det kan man ikke med historiene i bibelen, de kan ikke bevises og ikke dokumenteres. bibelens historier er kun løse påstander uten rot i virkeligheten.


  "Bevis på tegn og under som Jesus gjør i dag, slik han gjorde da han levde på jorden, er det mange av."

  Nei, det finnes ikke ett eneste bevis! Det hele koker ned til tro og kun det, ikke noe bevis for noe som helst. Såkalte "helbredelser" og annet som påstås å ha skjedd med kristne, kan ikke brukes som bevis for noen guds eller jesus eksistens. Inntil dere kommer med faktiske bevis er det ikke annet enn placeboeffekt man kan snakke om.  Svar til Chris:

  "Alle som rakker ned på kristendommen er uvitende. de har ikke opplevd Gud,så de har faktisk ikke rett til å uttale seg spør du meg."

  Det vet du ingenting om. Mange ateister har vært kristne tidligere. De har bare funnet fornuften og skjønt at det ikke finnes noen gud og at bibelens budskap ikke stemmer.  "Hvordan alle dere der ute kan sitte der å si at Gud ikke finnes??? når så mange millioner sier at de har opplevd Ham??? hvem har sagt at dere har rett til å si at de lyver? før dere har oppsøkt Gud å gitt et realt forsøk,kan dere faktisk bare holde kjeft!!!"

  Åhhh, så sinna da... Morsomt når kristne blir provosert! Da forsvinner nestekjærligheten som dugg for sola.
  Det var en gang at millioner av mennesker trodde at jorda var flat. Den som den gang hevdet at den var rund, fikk gjennomgå. Nå har vi derimot bevis for at jorda er rund.
  Selvsagt kan jeg si at det ikke finnes noen gud! Vil du jeg ikke skal si det, så kom med vitenskapelig gyldig bevis for at denne guden din skulle eksistere. Det klarer du ikke, selv om du skulle bruke hele resten av livet ditt på den oppgaven. Så lenge kristne kun har påstander å komme med, får dere ganske enkelt bare finne dere i at andre ikke tror på guden deres og at vi sier at guden deres ikke eksisterer.


  "Jeg syns synd i dere uvitende! for et tomt liv dere lever,å dere vet det ikke selv en gang,hvilken gave du har fått men som du ikke velger å ta imot!!! Gud være med dere!!!"

  Og jeg synes synd på dere som er så hjernevasket at dere ikke evner å se at det dere tror på ikke har rot i virkeligheten. Jeg vil faktisk heller leve et "tomt" liv som du så foraktfullt kaller det, med fornuften, kunnskapen og logikken intakt, fremfor å leve et liv basert på falske historier og eventyr slik bibelen er. Som ateist og humanetiker lever jeg et meget godt liv, jeg trenger aldri å bekymre meg for hva en eventuell gud måtte si til alt hva jeg gjør eller ikke gjør, og jeg har en frihet dere gudetroende aldri kan få del i.

  SvarSlett
 57. Du som har lagt inn dette innlegget si meg en ting. Har du tro på seier? Seier over synd? Det er en stor hoved del i bibelen, evangeliet om tro på seier over synd. Aldri undervurder troen. Mat 17. 20:Tro kan flytte fjell. Det handler om å ville tro. Du har kanskje hørt om "David Blaine" eller "Chris Angel" (youtube). De har tro. Det er ikke filmtriks, det er ekte, selvfølgelig ikke alt. Tingen er bare det, at de har tro på ting du ikke bør røre ved. Det er mange forskjellige åndsmakter her i denne verden. Det er verdens tidsånd, satans ånd og den hellige ånd. Fra du var 6-8 år, lærte du å skille mellom rett og galt. Hvis du er bevisst om dagen kan du være i stand til å gjøre det som er rett. Mange vet ikke hva fristelser er. Fristelse er ALT du VIL gjøre. Å fornekte deg selv er å gjøre det motsatte som du vil. Det motsatte som du vil, er nesten alltid det rette å gjøre. Hvis du er bevisst om det, vil du straks finne ut at det stemmer. Forskere og filosofer, formidler på TV, internett og andre steder, at grunnen til at vi lever er pga. the big bang. Hvordan skjedde egentlig the big bang. Hvordan skjedde det da? Hvor kom varmen ifra? osv kan du spør deg selv. Noen eller noe må ha skapt begynnelsen. Du stoler på dem fordi de er høyutdannet, og intelligente. De gjør alt de kan for å overbevise deg om at Gud, Jesus og den hellige ånd ikke eksisterer. Husk fornuften lurer deg. Gud har gjort det slik at det ikke skal være en "walk in the park" å bli freslt. Det disse menneskene er ute etter er makt, og ære, de lider av stolthet og æressyke. Sist men ikke minst, tenk over dette: Særpreget med Jesus var at han ALDRI syndet! Men seiret over synden i alle situasjoner. Meningen med livet er at vi skal ligne Jesus, (vi er kristLIGE) og feire bryllup med Kristus Jesus og den allmektige hærskarnes Gud!

  SvarSlett
 58. Gå innpå http://brunstad.org

  SvarSlett
 59. For de som leter etter noe mer.

  SvarSlett
 60. jeg blir så irritert på alle de som snakker dritt her. Men vi er forberedt på det. Folk kommer til og hate oss kristene i den siste tiden, og det ser vi mer og mer av. Jeg hater ingen mennesker, jeg syns rett og slett synd på dem. Jeg skjønner rett og slett ikke at folk ikke skjønner det. Det står i bibelen at det skal bli krig mot israel og folk vil prøve og utslette jødene, som Hitler prøvde. Men ingen kommer til og klare og knekke det landet/folket, fordi det er guds land og folk. Det står også i bibelen i gamle testamente (som er skrevet sååå mange år for jesu fødsel) at jødene skal komme hjem til lande sitt flygenes på vinger. Ingen skjønte jo noe av det på den tiden, men det gjør vi jo nå, de tar jo fly til israel. Over alt i verden nå søker jøder hjem til israel. Tro hva dere vil, men en dag kommer ALLE til og se hva som egentlig er sannheten, vil du være igjen her på jorda da, og brenne i hellvete for evig evig evig tid, tenk dere det EVIG! hva har dere og tape? Hvorfor er dere så redde for kjærlighet og omsorg, for det er det som er GUD!

  SvarSlett
 61. Petter: du har skjønt, det vi får samfunn i tusenårs riket. Btw det står også at hele verden skal se jesus. (på TV)

  SvarSlett
 62. "Jesus er TRO. du kan ikke diskutere tro"

  Kan man ikke diskutere tro?
  Gjør man ikke det daglig? Jeg tror en ting du tror noe annet. Men ser ikke mennesker at det blir feil og tro på noe bare for noen forteller deg det uten at du kan få se noen konkrete bevis? Hvis Jesus hadde levd i dag hadde han vært på mentalsykehus, jeg bare nevner det.

  Jeg skal ikke benekte at det en gang var en person som het Jesus som sa han var Guds sønn, og som fortalte om denne guden. Men han var ikke den eneste. På samme tid som han ble det fortalt om mange andre guder, med rare egenskaper, folk som tilba en gris også videre.

  HVIS det finnes en høyere makt tviler jeg på at det er noe som menneskene ville ha kommet frem til av seg selv. Og hvorfor skulle denne maktinnehaveren vært så innteressert i menneskene? Mange steder i universet.

  Jeg må få lov til å påpeke til de som er religiøse og spesielt til cris som sa

  "Alle som rakker ned på kristendommen er uvitende. de har ikke opplevd Gud,så de har faktisk ikke rett til å uttale seg spør du meg"

  Jeg har vokst opp i en ganske religiøs familie, ble sendt på søndagsskole og fikk barnebøker om kristendommen. Så jeg som har vært religiøs, opplever og være friere enn noen gang nå som jeg tror og stoler på meg selv. Så ikke kom og si at jeg ikke har rett til å uttale meg om dette. Jeg har fremdeles de samme følelsene i hjertet, men jeg vet at det er mine følelser, ikke noe som jeg blir benådet for å overgi meg. Jeg bestemte selv at jeg ikke trodde på denne guden og det er mye mer som tilsier at han ikke gjorde det enn at han gjorde.

  Mennesker finner sjeldent ut selv hva de tror. det er en grunn til at det er forskjellige religioner i verden og at lokaliseringen er slik den er. Hvis du hadde blitt født et annet sted i verden hadde du hatt en annen tro eller ikke trodd i det hele tatt.

  Jeg vil også opplyse om at vi først fant ut at mennesket hadde "fri" vilje i opplysningstiden, og det er derfor verden har utviklet seg slik den er i dag.

  Og når det kommer til konkrete beviser så finnes det ingen. Tvært imot har man gang på gang motbevist det som har blitt fortalt. Jødene var aldri slaver i Egypt, egypterne bygde pyramidene selv. Og hvis Adam og Eva eksisterte og verden bare er 6000+-2000 år gammel. Da har du ingen rett til å snakke om darwinisme eller dinosaurer.

  Det er latterlig at man kan plukke ut deler av bibelen man tror på og de som er motbevist sier man at man ikke tror på. Er det feil og si at religiøse er mennesker som ikke kan se fakta og er egoister som setter seg selv over ateister?

  SvarSlett
 63. de er ikkje bibelen som gjer en kristen til en kristen, det er tru som gjer det, for gud er større enn bibelen, samme som du så skrive eg og det eg meina... og det er bra det er lov å uttrykke seg kristen eller ateist eller muslim u name it, altså vi, du alle her holder jo seg til temaet på ulike måta og med ulike meininga, håpe de er fleire som deg der ute på sånne blogg innlegg, for det skapa bare litt action og spenning, altså de er ikkje ukristent å drikke, eg feks. kosa meg med 4 hansa no og eg ser ikkje noke problem med det... det eg prøvde å forklare over her er at eg trur ikkje på ei bok, men eg trur på jesus og hans greier u know...

  SvarSlett
 64. ja, enig der også folk opplever ting forskjellig kan eg ta et eksempel: eg likte ski før, men etter at eg gjorde noke vågalt i den brattaste løypa og brakk et x-antall bein i kroppen, men bein gror og sånt, men det der ødela heile fotball karriera mi eg skulle bli tatt opptil b-laget litt etter den ski veka, og no har eg ingen interesse for ski pga. de, ja de blir litt drøyt å sammenligne relgion opplevelse ting og ski ulykke som eg kalla det, men eg fann ingenting anna å sammenligne dårlige opplevelsar med, eg kan springe, spille fotball og sånt, men pga. at kneet blei ganske hardt ramma så kan eg ikkje gjere dei samme tinga som før, for dei som lure var eg 14-15 år da det skjedde....

  SvarSlett
 65. Beklager at jeg har stengt kommentarfeltet og vil heretter moderere innleggene. En eller annen har fått det for seg at han/hun skal legge ut en hel engelsk bok og spammer feltet fullstendig.

  SvarSlett
 66. Disse kommentarene viser at den norske skolens norsk-, historie- og religionsundervisning har spilt fallitt. Stryk til 95 prosent.

  Bør være et memento for nye skolereformer.

  SvarSlett
 67. Det blir mye synsing og mening dette leser jeg. Hva med oss som har
  OPPLEVD den oppstandne Jesus i våre liv. Er det troverdig når vi har
  fått et forandret liv - en helt annen livskurs?
  Jeg var borte i fra Jesus i ti år i ungdommen, og kan vitne om at den Jesus
  vi leser om i Bibelen lever idag - i mitt og mange sitt liv.
  Jeg vil gi et råd til de som synes dette med Jesus og kristendommen er nonsens; Slipp døra opp - om ikke annet enn på gløtt for at det kanskje er noe i dette likevel! Lykke til!
  Hilsen Hans

  SvarSlett
 68. bra sagt Hans! Jeg har drevet med dop og faen skap. Og jeg kan erfare at Jesus lever!!! Jeg kan fortelle en historie om min mamma:

  Det hele startet med at hun våknet opp en natt, og det var en kjempe sterk røst som ropte på navnet til mamma. Mamma var ikke kristen på den tiden men har alltid trod. Mamma ble veldig redd! hu gikk ut av soverommet sitt og ut i stue, det her var midt på natten. Plutselig så hun et lys som var såå sterkt at hun ikke klarte og se på den en gang,det kom utenifra og lyste inn i gjenom vinduene i stua. Mamma ble nesten lagt i bakken av lyset. Mamma var fortsatt veldig veldig redd. Så fortet hun seg i bok hyllen og fant et nytestament og sa til gud: Gud hvis det er deg så hvis det. Så bladde hun opp på en random side i nytestamentet, og øverst der så stod det, "frykt ikke for meg for jeg er sannheten og livet, det er jeg som er lyset"

  Til dere som ennå ikke tror, så tro omigjen!

  SvarSlett
 69. når eg ber fadervår om kvelden føle eg at eg søve bedre og når eg ber om mårran føle eg at dagen blir meir positiv, for dei som ikkje har prøvd, så anbefala eg om å prøve... ;) jesus er konge

  SvarSlett
 70. eg har ikkje sagt noke stygt, eg sa bare de eg hadde opplevd...

  SvarSlett
 71. - Bra innlegg!

  - Bra kommentarer, Linda - stå på! :)

  - "Jesus er tro" sies det.. Ja, men hva er tro? Jo, det er tillit! Vi har tillit til alt rundt oss; at husene våre holder oss tørre og varme, at sengen ikke raser sammen når vil legger oss, at kjøleskapet holder tingene kalde... Det finnes ingen beviser på forhånd for at noe av det vil skje, men vi tror!
  Jesus lever i dag- det kan vi tro/ha tillit til! Og de som tror, har bevisene! Forskjellen på Jesus og et kjøleskap er at det finnes en som ikke ønsker at du skal bli kjent med Jesus (han bryr seg derimot ikke så mye om hvitevarer, såvidt jeg vet)

  - Det ondes problem: jeg skal ikke påstå at jeg vet svaret på dette, men jeg har et motspørsmål;
  Hvis ikke Gud var fullkommen og god, hvordan har vi da et begrep om "perfekt"? Dersom det ikke fantes lys, ville vi da klagd på mørket? (Vi hadde ikke visst om noe annet..)
  Ut fra vår målestokk er det mye elendig her i verden, mye sorg, smerte, lidelse og død. Ingenting i verden er fullkomment, bare Gud er fullkommen. Og siden vi er skapt i Hans bilde, bor det i oss en tanke om at noe er fullkomment og feilfritt- Gud!

  SvarSlett
 72. "bra sagt Hans! Jeg har drevet med dop og faen skap. Og jeg kan erfare at Jesus lever!!! Jeg kan fortelle en historie om min mamma:"

  Hehe en mer logisk forklaring er at morra di tok dopet ditt,men whatever u need to keep clean ;-)

  SvarSlett
 73. Spør tidligere Korn gitarist om denne Jesus bare er eventyr og vås.

  Utallige av disse historiene der store musikere, skuespillere og kjendiser har lagt alt av rikdom, dop og damer på hylla etter å ha møtt Jesus.

  Kan dere forklare dette? Hvorfor de er villige til å gi opp det mange vil se på som "drømmelivet".. Tipper det blir vanskelig for dere..

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EOeruTrdF1Q

  SvarSlett
 74. Litt interesant dette. For jeg er Jesus. Og att dere sier slike ting om meg vitner bare om uvitenhet. Greit att min far er såpass tilgivende som han er, så det går nok bra med dere alikevel. Men jeg hadde tatt bibelen min litt mer seriøst hvis jeg hadde vært dere.

  SvarSlett
 75. uansett hvor mye man rasjonaliserer over bibelen så er den, i bunn og grunn, ingen sikker kilde.
  å bruke bibelen som bevis for guds eksistens eller for alt annet innhold i den, som Jesus, er å hoppe for raskt til konklusjoner.
  man skulle nesten ha trodd at fabelaktige historier, som guds vrede over Egypt, utvandringen og moses ville ha vært nevnt i andre samtidige tekster, og like så med Jesu oppstandelse, men nei.
  En hel verden har dedikert livet sitt til fantasifortellinger om himmel og helvette. hva med Zevs og Odin? de er også guder. man kan heller ikke motbevise de. man kan likeså tro på alt som er, Yahweh, Allah, Thor, Enhjørninger, Julenissen. det er bare tro, og er noe helt annet enn sannhet. man ønsker det er sant, og det vil bare omformes til sannhet i ens eget sinn. Gratulerer! du har en vrangforestilling av virkeligheten.

  SvarSlett
 76. Slike kommentarer som dette, gjør at kristendomskritikere settes i et veldig stygt lys.
  Anonym sa: Tviler ikke på denne karens eksistens, men nå er det slik at de fleste av skriveriene om Jesus er skrevet flere hundre år etter at han faktisk levde (Dawkins' påstand). Det er lett å glorifisere en død mann.
  6. oktober 2011 16:50

  Nå er det slik, anonym, at skriveriene om Jesus ikke ble gjort flere hundre år etter at han faktisk levde. Alle skriveriene var ferdigskrevet 60 år etter at han levde... Innen samme århundre også...

  SvarSlett
 77. Det jeg blir litt satt ut av er at folk følger slavisk noe som ble skrevet 1500 år før vi fant ut at jorden var rund. skjerp dere!!!

  SvarSlett
 78. Til en anonym historieforfalsker og dermed allergisk mot Jesus...
  Anonym sa: "Jesus var usedvanlig streng mot fariseere og andre han mente hyklet." Husker ikke hvor, men bibelelskere vet nok hvor. Det kommer noen karer gående og anklager disiplene(jesus også?) for ikke å ha vasket hendene før mat, og så strekker han dem ved å si at de ikke straffer barna for å tale mot dem(slår dem ihjel?). Snakker om hykler.. dette er tu quo, fordi andre gjør galt blir ikke det du gjør galt rett.

  Jeg foreslår at du sjekker opp påstandene dine før du går ut med dem, og kanskje ender opp med både skjegget og hodet i postkassa... Hyklingen var det visst du som sto for nå, ja, og muligens ikke Jesus som du trodde du skulle få tatt. Men du må jo bare komme med det korrekte bibelsitatet og hvor det er hentet fra...

  Jeg fant dette: Da kom noen fariseere og skriftlærde fra Jerusalem til Jesus og sa: 2 «Hvorfor bryter disiplene dine overleveringen fra de gamle? De skyller ikke hendene før de spiser.» 3 Han svarte: «Og dere, hvorfor bryter dere Guds bud av hensyn til deres egen overlevering? 4 For Gud sa: ' Hedre far og mor' og ' Den som bruker onde ord mot far eller mor, skal dø'. 5 Men dere lærer: 'Den som sier til sin far eller mor: "Det du skulle hatt av meg til hjelp, skal være en tempelgave," 6 han trenger ikke å hedre sin far eller mor.' Altså har dere satt Guds ord ut av kraft av hensyn til deres egen overlevering. 7 Hyklere! Jesaja profeterte rett om dere da han sa:
  8 Dette folk ærer meg med leppene,
  men hjertet er langt borte fra meg.
  9 Forgjeves dyrker de meg,
  for det de lærer, er menneskebud.»
  10 Så kalte han folket til seg og sa: «Hør og forstå! 11 Ikke det som kommer inn i munnen, gjør mennesket urent. Men det som går ut av munnen, det gjør mennesket urent.»

  Sto ikke noe her som du antydet??

  SvarSlett
 79. Man ser hvor rett du har i det du skriver når man ser på mange av kommentarene her. Tror nok der fins et stort behov for mange å avvise at Jesus var virkelig for dermed å kunne rettferdigjøre sine livsstiler og kanskje demme for dårlig samvittighet.

  Apostlenes Gjerninger 10,34-35. ”Peter begynte da å tale: Nå forstår jeg virkelig at Gud ikke gjør forskjell på folk, men tar imot enhver som frykter ham og gjør rett, hva folkeslag han enn tilhører.”

  Johannes 3,16. ”For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.”

  SvarSlett
 80. Jesus Kristus er i går, i dag den samme. Ja til Evig tid. Hebr 13,8.
  Ordet religion er gitt av dei som brukar ordet til sin sak. Dei som er redd å tru kallar det religion. Dei fryktar det å tru at noko er større enn seg sjølv. Derfor brukar dei ord som religion som er eit ganske nøytralt ord. Men det å ikkje ville tru på noko er også å ha ein Religion. Ein dannar seg ein religion rundt ingenting, men likevel prøvar å fylle det tom rommet med ting som ein ikkje veit kva det skal vere. Spør ein som meinar han ikkje trur på nokon Gud/all skapande/Inteligens om han kva han trur?. Då vil alle svare noko om ein smell og eit bigbang og ein salig miks osv. Ja alle må tru på eit svar.
  Eg trur på ein skapande inteligens. Ein Gud. Derfor ein skapande Gud. Derfor vert Gud også kalla for den skapande Gud. Det finnest hittil ingen motsigelsar mot vitenskapelige funn og ein Skapande Gud verken i bibelen eller nokon andre stadar enn i Human Etiske kretser. Kvifor? frykt for å tru på noko som har større rekke vidde? Redd for å tru på noko som har ein fortsettelse som faktisk er like aktuell i dag som frå tidenes start.?. For Herren er én dag som tusen år og tusen år som én dag.
  Blant anna dette med meir viser kor aktuellt dette er i dag. Og heile bibelen er full av bevis for dei som vil sette seg inn i noko som er litt større enn ein artikkel i Illustrert Vitenskap skriven av ein som har tatt på seg solbrillene for å bli blenda og i frykt for noko som er like aktuellt i dag. Før du seier du ikkje trur så vil det lønne seg å lese, lære og forstå. Klart det er umulig å tru på noko ein ikkje har satt seg inn, men kun høyrd rykter om. Kven trudde menneske kunne bygge å fly ei flygemaskin uten å ha sett ei sjølv? Dei som høyrde om at nokon hadde flydd synest nok det var vanskelig å forstå. Dei som las og sette seg inn i korleis det fungerte ville nok forstå det lettare. Men kva ville du stolt mest på? Den lokale avisa som hadde skrive ein vag artikkel om noko som hadde skjedd på den andre sida av jorda ? eller ville du stolt mest på det du kunne lese av ei lærebok om korleis eit fly virkelig fungerar i teori og praksiss? Kjeldene er det tryggaste valget. Derfor har eg ein Bibel.

  SvarSlett
 81. Tor Arne skrev: "Jeg er nok kanskje fortsatt litt forundret over hvor mange som misforstår elementære kunnskaper om kristen tro og religion. Tynt begrunnete påstander om hva andre tenker og hvordan ting egentlig henger sammen, florerer hos flere.".

  Og så feig du er som ikke svarer på innlegg på din egen blogg-post. Hva er poenget med å lage et slikt rør, skape debatt, peke på hvor dårlige innlegg enkelte, uten å svare selv?

  SvarSlett
 82. Jadda, mange gale mennesker her. Og dere som kaller dere "ateister" er like gale. ALL VITENSKAP vi har er skrevet av mennesker. Det finnes ikke en eneste bok som ikke er laget av mennesker eller menneske lagde maskiner.

  ALT VI HAR ER MENNESKE LAGET. Så er du ateist og ikke stoler på "menneske skrevne bevis" så kan du ikke tro på vitenskap heller!

  Jeg tar heller den enkle utvei på dette problemet; Jeg venter og ser. En ting som er sikkert er at vi skal daue og da finner vi det ut :) Ringer dere og sier ifra når jeg finner ut hvem som har rett jeg... ROFL!!!

  SvarSlett
 83. Det finns ingen Gud.Bibelen er nok verdens beste bok, men den er ikke sann, blanding av ekte historier og fiction, som til slutt ble<et fantastisk drama.
  religion er ondskap av verste sort, det burde vert religions forbud i Norge.

  SvarSlett
 84. Har selv kraftig Jesus-allergi. Det er fullt mulig han har levd, og fullt mulig han var en oppvigler som man kan ta mye lærdom av, og som har vært til god inspirasjon.

  Den jesus som er beskrevet i bibelen er nedskrevet 300 år etter hans påståtte eksistens, så det er soleklart at det som står der er minst 90% falsk. Det bør selv kristne forstå.

  Kristendommen ble hovedsakelig "oppfunnet" av Romerne for å temme opprørere i et raknende imperium. At folk fortsatt går rundt og tror på dette er en gåte, men det er nok et iboende ønske i oss alle om noe større som trigges. Kristendom er laget for å få folk servile. Ja, laget/konstruert. Organisert religion er maktmiddel.
  Jeg tror på noe mye større enn religion. Jesus blir liten i forhold. Jeg tror på livet.

  SvarSlett
 85. Bibelen er et gjennomredigert verk der det er valgt ut det som passet - mens andre historier og fortellinger som ikke passet redaktørene (Vatikanet) ble strøket, brent eller destruert på annet vis. De som evt. forfektet noe annet enn det redigerte verket ble forfulgt, drept og torturert.

  Det er godt mulig Jesus fantes. Det kan også være han ikke gjorde det. Mennene som gjennomredigerte Bibelen har muligens gjort verden en urett ved å ødelegge, brenne og forfølge alt og alle som muligens kunne validert påstandene.

  SvarSlett
 86. Meget fint å se at konseptet med religion fortsatt fungerer, kontroll og penger.

  SvarSlett
 87. "Det finns ingen Gud" - Om gud har eksistert eller ikke kan ikke bevises. Bortkastet tid å spekulere om. La de som tror på Gud, tro på han?:)

  Mange tror på Gud, men tør ikke å si det til de rundt seg... for de i dagens samfunn blir man nærmest kritisert for å tro på noen gamle historier som låter uvirkelige. I alle fall har man ingenting å tape. Det er definitivt bedre å tro enn å ikke tro. God helg :)

  SvarSlett
 88. Jeg ser at Anonym mener jeg er feig som ikke kommenterer innlegg på min egen blogg. Det får så være. Morsomt at du skriver akkurat det anonymt.

  Jeg mener en diskusjon skal ha noe med hovedinnlegget å gjøre, og siden de fleste anonyme og andre innleggene her ikke handler om det, er det ingen vits å følge opp det. Interessant er det også at veldig mange bekrefter mine påstander i innlegget. Og det er mistenkelig mange som ikke har skjønt hva innlegget mitt faktisk handler om.

  E.Xith: Du tar nok kraftig feil i det du påstår om kristendommens og Bibelens opprinnelse. Hvordan kan jeg si det? Finn deg en seriøs fagbok og les. Og hvis du hadde kunnet litt om Bibelens teksthistorie, ville du også se at du kommer atskillig nærmere Jesu levetid enn 300-tallet. Du kommer så nærme som 20 - 30 år etter hans død med første skrevne dokument.

  Mette: Jeg tror du har lest for mye Dan Brown eller noe. Bibelens 4 evangelier ble ikke plukket ut fordi de passet, men fordi de var de eldste og dermed de nærmeste til det som hendte. De gnostiske evangeliene var av senere dato. Alder og at man kjente kildene var de avgjørende kriteriene for de tekstene man tok med.

  Hvis dere er faglig interessert i det dere skriver om, må dere skaffe dere faglig god litteratur. Dere kan f.eks. begynne med å lede Oskar Skarsaunes bok "Den ukjente Jesus". Boken er billig, bra og holder et høyt faglig nivå.

  SvarSlett
 89. Anonym sa...
  Meget fint å se at konseptet med religion fortsatt fungerer, kontroll og penger.

  Hvordan kan du tro at det er det det handler om? Det handler om tro, håp og kjærlighet! For mange er religion det eneste de har! Håper fler er enige med meg her!

  SvarSlett
 90. Anonym: Du sier at de som blir helbredet i kristne kretser opplever en placeboeffekt.
  For det første: veldig mange av de som blir helbredet er ikke kristne. Flere blir helbredet via tv eller på alternativmesse.
  For det andre: hvis du lese på linken jeg la ved(http://www.mjl.no/art.php?t=v), så er Svein M. Pedersen veldig bevisst at helbredelsen skal kunne dokumenteres av fagfolk/leger. De han intervjuer skal f.eks ha tatt et røntgenbilde før de ble bedt for, og ta et nytt etter de følte de ble friske. Ingen kan motsi et røntgenbilde.
  Hadde vært flott om du var en legen som tok røntgenbildene før og etter helbredelse av f.eks et alvorlig brudd eller fortettet hjertekar hvor man hadde planlagt operasjon! Da tenker jeg du gjort deg nye tanker om hva som finnes mellom himmel og jord!
  Mitt høyeste ønske for deg er at du skal få oppleve Jesus som elsker deg så ufattelig høyt og lengter etter å få ta del i livet ditt! Du har helt klart tatt ditt valg og er ikke interessert i å se ting fra min side, men du liker å diskuterer :) Jeg vet at ting forandrer seg om man kommer i en vanskelig situasjon, f.eks får dødsangt. Vit at Jesus er der for deg, uansett hva du har sagt eller gjort eller tenkt. Han står med åpne armer og venter på at du roper fra ditt hjerte til ham :) Så håper jeg bare du opplever Jesus før det er for sent.

  SvarSlett
 91. min innstilling til dette er at jeg er enig i en del som blir sagt, men jeg vil selv si et eventyr ikke skal bortforklares som ren oppdiktning. Eventyr som også grunnlegger en hel del om myter, en fortellinger og metaforer som kan hjelpe oss mennesker like mye som Jesus i Bibelen. Hva disse lærde personer sier om det, det vet jeg ikke men sette eventyr i et bås som "kun oppdiktning" er feil.

  SvarSlett
 92. er det noe som klinger i bjeller når det gjelder medmenneskelighet, tro hva vi vil - tro er tro...når vi debaterer på denne måten så er den nærmeste som vi setter troen til noe vi vet, og argumenterer for a noen skal vite om vår tro - som samtidig er noe vi ikke VET...men vi skal av en eller annen grunn at andre skal VITE om vår TRO. Kan vi ikke bare slappe av å se på tv og tro som vi vil a? - det blir jo krig av sånne ting som detta. godnatt

  SvarSlett
 93. Min mening om Jesus er at han helt sikkert levde, men at han var en skikkelig slu jævel. Jeg tror Jesus var litt som Hitler, Hitler fikk jo en hel mølje med folk til å tro på seg og støtte troen hans i den ariske rase. Hitler kunne snakke inspirerende. Jesus tror jeg var på samme måte, han var en "sølvtunge", vel å merke en meget psykisk forvirret sølvtunge, men han fikk folk til å tro på seg. Han fikk også noen disipler, det kan forklare at "helbreding av spedalske" og andre fantastiske gjøremål av Jesus er en godt gjennomtenkt plan for å lure folk til å tro han er Guds sønn. Jesus og 12 andre menn kan finne på rimelig mange trylletriks dersom de tenkte utenfor "boksen". Vel, det er ihvertfall min mening om Jesus. Han har eksistert men han er er meget forstyrret mann som lurte folk til å tro han er Guds sønn. Og at dette bare har ballet på seg gjennom jungeltelegrafen og vandrehistorier helt til noen fikk d for seg at alle historiene skulle samler i bibelen. Ergo et eventyr. Og forresten, stod opp fra de døde?? Hello, han hadde jo en hel bunch med fanatiske tilhengere etter seg! Rimelig sannsynlig at noen faktisk brøt seg inn i graven og stjal kroppen! Den slags fanatiske mennesker (tenk: fans filmstjerner, rockestjerner) finnes d jo hundrevis av i dag! Jesus er juks!

  SvarSlett
 94. om han vil tru på jesus er opptil han, eg huska en spesiell opplevelse, det var då eg spilte i en fotball kamp, altså ekte skikkelig lag og greier, i kampen blei eg skikkelig tackla fra sida han fyren tackla med knottane først eg hadde det skikkelig vondt, også kom det en fyr som spurte om han kunne be for meg, eg sa: ja, greit det. han gjorde det også då kjendte eg at smerten forsvandt, i samme kamp skårte eg 2 mål og hadde to målgivande passninga, vi vant 4-2, låg under 0-2 først, sånn som dokke veit det spilte eg på sogndal 3 og delvis på sogndal 2... etter den hendelsen vart eg kristen, eg var 13 år gammel og spilte som hengende spiss

  SvarSlett
 95. Det kan virke som en del her inne mener at kristne pr definisjon er så dumme at de ikke skjønner helt elementære ting, og aller minst historie. Det er et lite konstruktivt utgangspunkt.

  Igjen må jeg bare si, det er så mange av dere som viser at dere tar kristen tro så lite seriøst at dere ikke en gang gidder å lese dere opp på hva som gjelder. Sett dere inn i hva dere skriver om! Har du lest 1 bok, eller en og annen artikkel, eller tenkt litt, er det stor sannsynlighet for at det er litt igjen å forstå.

  Til anonym som sammenlikner Jesus med Hitler: Regner med at du har lest minst ett av evangeliene i sin helhet og kan peke på forskjeller og likheter mellom de to. Kan du?

  SvarSlett
 96. Genuint nysgjerrig.
  For hvorfor skal man institusjonalisere tro? Religion er det, i mine øyne.
  Er det ikke tilstrekkelig å tro. Anerkjenne?
  Den historiske Jesus er det visstnok funnet skriftlig dokumentasjon på. Så at han var, er tilnærmet sikkert.

  SvarSlett
 97. At tekstene i NT påstår å være skrevet som øyevitneuttalelser, betyr IKKE at de faktisk er det. Manuskriptene som disse historiene er skrevet på, stammer ikke fra tiden rett etter Jesus. Men fra cirka hundre år etter og senere. Inntil man finner manuskripter som er mer nærliggende i tid, med lik tekst, har man liten forutsetning for å si at Jesus har eksistert. Spesielt når den eneste kilden man kan referere til om ham er Bibelen.

  For mer utdypende kildekritikk om NT, les Bart Ehrmans "The New Testament: A Historical Introduction to the Early Christian Writings" og ellers mye annet han har skrevet. En tidligere kristen som ikke kunne rettferdiggjøre sin tro gjennom vitenskapelige bevis.

  SvarSlett
 98. kressstina: Bart Ehrman er ingen dum person å lese, men han bør ikke være den eneste du leser. Du kan gjerne sjekke ut bøker av N.T. Wright, J.D.Dunn, for å nevne noen store kjennere av Det nye testamentet.

  Dessuten, Ehrman åpner nok for en del tvil om ting, men jeg tror ikke han beviser, i streng forstand, det du sier. Ehrman er også en del av en diskusjon, og jeg vil anbefale deg å lese noen av de han diskuterer med.

  Men viktig å si: Verden er ikke svart-hvit, heller ikke historien. Derfor, troverdigheten til teorier ligger nok i et nyansert syn på detaljene.

  SvarSlett
 99. Jeg er usikker på hvordan jeg skal vite forskjellen på disse som sier de "snakker med Gud og får svar, og aldri er redde for noen ting", og de schizofrene menneskene på Gaustad som "snakker med interplanetære råd, og aldri er redde for noen ting". Det skremmer meg litt...

  Hvordan vet de religiøse at de ikke er schizofrene?

  SvarSlett
 100. Til Tom Arne. Nei, jeg har ikke lest evangeliene i sin helhet, men jeg har gått 3 år kristen videregående skole med alpha-kurs, kristendomtimer, morgenandakt og alt som følger med, så mener jeg har fått med basicen i kristendommen gjennom de årene og de uutallige diskusjonene der. Jeg er ikke kristen, men gikk der fordi det var en sabla bra skole sånn sett bort i fra kristendommen.
  Og jeg ser såklart forskjellen at Hitler var gjennomsyret ond og Jesus mere på den gode siden, men poenget mitt er at kan man snakke for seg, gir man folk et håp om at å tro vil gjøre livet bedre, på samme måte som Hitler mente verden ville bli bedre dersom det kun fantes den ariske rase, så tror folk på det og støtter deg! Derfor sammenligningen!

  Og jeg tror Jesus fantes, jeg tror han var en god og snill mann, men jeg mener han var alvorlig psykisk syk og innbillte seg han var Gud's sønn og fikk gjennom sine veltalte taler mennesker til å tro han. Litt trylletriks og en heftig jungeltelegraf og vips så har man en religion. Vi trodde jo faktisk på Thor og Odin en gang i tiden, kan ikke helt se at Kristendommen er noe mer sannferdig enn det.

  Og dersom man vil ha slikt tull inn med teskje, så anbefaler jeg å se Penn og Tellers episoder med bullshit når de tar for seg religioner. De har faktisk skjønt det.

  SvarSlett
 101. "Anonym sa...
  Meget fint å se at konseptet med religion fortsatt fungerer, kontroll og penger."

  Helt enig. Skremmende at så mange ikke selv ser dette. Vår generasjon må ta et oppgjør med staten, kirken og seg selv. Om du ikke er kristen, meld deg i det minste ut av statskirken! Altfor mange er støttemedlem der, -på tide å ta et oppgjør!

  Jeg påstår at om 500 år, kanskje noe mer, vil mennesker le godt av vår tids fantasier/religion.
  Jeg hører det for meg: "For 1500 år siden trodde mennesker at jorda var flat, haha. -Og for kun 500 år siden trodde de at det var en overnaturlig kraft som skapte universet, jorda og menneskene"

  Folkens, på tide å våkne. Se deg rundt, se på naturen, universet og dets utvikling. Det blir for enkelt og "menneskelig" å påstå at noe så flott er skapt av et overnaturlig åndsvesen.
  Jorda er langt ifra sentrum av universet. Vi er en liten del av det - så nyt tiden du har fått til disposisjon på vår bittelille blå planet.

  Mitt innlegg er kanskje litt offtopic, men jeg er så lei av at vi vranglærer våre barn med historier og "fakta" som aldri er blitt bevist.

  SvarSlett
 102. Mormor: Et viktig poeng der. Å tro på Jesus IKKE er en religion. Skillet mellom denne tro og alle religioner er at i religion blir man frelst av gjerning. Ved Jesus blir man frelst ved tro og erkjennelse av at man trenger han for å gjøre opp med synden i livet. Umulig for et menneske fjerne synden i eget liv. Og alle har synd i livet.
  Romerne 10: "Dersom du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud oppreiste ham fra de døde, da skal du bli frelst."og ”Hver den som påkaller
  Herrens navn, skal bli frelst".
  Når Jesus er kommet inn i livet da skjer forandringer på det åndelige plan, man blir "født på ny", samvittigheten blir fornyet og mange begynner å gjøre ting i livet annerledes. Ikke fordi de må pga et sett religionsregler, men fordi ånden som taler i hjertet viser at dette gir glede, man finner en styrke man aldri før har kjent til å gjøre forandringer.

  Dessverre mange som sier at de aldri kan blir kristen for de er ikke god nok, og mange føler seg fordømt av kristne. Det er så dumt! Hver den som tror og bekjenner Jesus er frelst, uansett hvem man er! Ingen er perfekt. Bare Gud skal ta den endelige dommen over hvert menneske, Jesus kjøpte oss fra fra dommen. Jesus sa aldri at hans etterfølgere skulle dømme de som var ufrelst og gjorde gale ting. Er så herlig med f.eks Evangeliesenteret, hvor de lengst nede på rangstigen i vårt land får oppleve Jesus og får styrke til å starte et nytt liv!

  Johannes 12,47(Jesus sa): "For jeg er ikke kommet for å dømme verden, men for å frelse verden". Verden er dømt i seg selv, Jesus kom som redning. Hadde menneskets gjerninger vært nok til å frelse hadde ikke Jesus trengt å dø. Men han måtte, siden våre gjerninger aldri gjør oss rettferdig til å entre himmelen.

  SvarSlett
 103. Det er ganske sannsynlig at Jesus har eksistert. Men utenom at han vakte litt oppsikt i et relativt begrenset område mens han levde så er det ikke noe spesielt med han. Mange har sagt mye smartere ting.

  SvarSlett
 104. anbefaler folk som lese om "the god module"

  SvarSlett
 105. Fantastisk oppmuntrende at navnet "Jesus" engasjerer til de grader.
  Dette ble jammen en lang blogg. Hvorfor engasjerer JESUS så enormt en hel verden? Jo, fordi det finnes en åndelig virkelighet, makter som operer i det skjulte. Gode og onde makter. Den gode vil oss mennesker inn i en evig fullkommen glede - den onde vil oss inn i en evig fortapelse. Navnet Jesus skiller hvilken vei mennesket går.
  Evig liv hos Gud eller evig fortapelse.
  Dette er grunnen til så mye hat og så mye kjærlighet til JESUS.
  Jeg har valgt Jesus - gå du og gjør likeså!
  Vennlig hilsen Hans Orset

  SvarSlett
 106. Det er rart hvordan slike innlegg alltid skaper kommentarer som "religion skaper så mye krig og elendighet at det skulle vært forbudt". Problemet er bare at det er ikke religion som skaper problemene, det er det menneskene som gjør. Dessverre velger noen å gjøre disse vonde handlingene i religionens navn.

  Hvis vi derimot ser på politikk, og hva politikk har gjort med verden, DA kan vi snakke om krig og elendighet. Så hvis religion skal forbys må i alle fall politikk forbys!

  SvarSlett
 107. Navnet >>Jesus<< er som en kraftig magnet, enten reagerer man med avsky og tar avstand eller så får man en tildragning som blir livsforvandlene.
  Navnet >>Jesus<< vil vekke en reaksjon uansett.
  Fordi det er KRAFT i navnet JESUS.

  1 Kor 4,20
  "For Guds rike består ikke i ord, men i KRAFT"

  SvarSlett
 108. Er lei av at så mange (new age forfattere mm) skal ha sin egen versjon av hvem Jesus var, og som sier at han ikke var den i bibelen - men heller slik eller sånn.

  Jesus er Gud som menneske, som kom for å frelse oss fra evig lidelse på jorden og i livet etter døden. Det er veldig mange som f.eks har dødd og kommet tilbake som sier mye av det samme, at de opplevde hvordan Jesus ER Gud og evigheten i ett, og at uten ham, vil sjelen forråtne på jorden og deretter til evig tid i helvete.

  En kvinne som prøvde å ta selvmord f.eks:

  http://www.youtube.com/watch?v=HGQDkCi-OIY&feature=related

  SvarSlett
 109. Det er faktisk ikke ateister som skremmer andre mennesker med helvete, men kristne gode mennesker som dømmer andre. Kristne har et voldsomt behov for å fortelle andre hvordan de skal leve, og hva som er den rette tro. Er du ikke innenfor moralen deres, så brenner du i helvete, eller du er dømt til evig fortapelse. Så shopper de rundt i bibelen, og plukker det som passer dem. Og ingen er villig til å ta selvkritikk på noe. Og dette utsettes små uskyldige barn for. Det skulle i respekt for andre menneskers fri vilje, vært 18 års aldersgrense for hjernevasking av mennesker. Hva skjedde med det tenkende mennesket? Og varme og medmenneskelighet, slik som bla Jesus viste, blir kastet ut med badevannet i det øyeblikket du ikke er innenfor og har den nødvendige kristne moralen. Det er vel slike mennesker JESUS kalte hyklere. Eller spiser dere gjerne en bedre middag med travsversitter, og horer, og klarer å la være å dømme dem som mennesker, og klarer å la vær å moralisere og fortelle dem om helvete? NEPPE!!!!!!!

  SvarSlett
 110. Altså, at Jesus har eksistert er det få av dagens historikere (også ikke-kristne) som tviler på. Det nye testamentet overgår påliteligheten til andre historiske verk. Ingen originaler finnes idag, men de eldste kopier av original er fra 120 e.Kr. Med denne korte tidsavstanden er det svært lite sannsynlig at de har blitt endret. For å sammenligne; eldste kopi av originale historiske verk om Cæsar, er kopiert 900 år etter de historiske hendelsene. Og det er vel ingen som tviler på at Cæsar har levd..? I tillegg til at det har blitt funnet så høyt antall kopier(5000+ om Jesus, mot bare 10 om Cæsar) funnet på forskjellige steder, og at over 90% av teksten stemmer overens, er det ekstremt sannsynlig at det vi leser idag er det samme som ble skrevet ned på Jesu tid. I tillegg finnes det flere historiske verk som omtaler Jesus utenom NT. F.eks den jødiske historieskriveren Josefus og den romerske senatoren Tacitus nevner Jesus i sine verker. Mao; Jesus har eksistert!

  SvarSlett
 111. Det er interessant at ingen går mot påstanden om at mange av hans samtidige var villige til å dø læren om Kristus. Blant disse var Paulus, som var nevnt, som var en høyt utdannet romersk borger (men fortsatt jøde), og som hadde alle muligheter til å unnslippe en dødsdom underveis. Apostelen Andreas ble, ifølge Apostlenes gjerninger, henrettet så tidlig som på 40-tallet, og samtlige av apostlene, med unntak av den ene som het Johannes, ser ut til å ha blitt henrettet for sin tro, enkelte av dem på de mest grusomme måter.

  Dersom Jesus faktisk ikke hadde eksistert, ville det ha vært sensasjonelt at ikke kristendommens motstandere i det første århundre hadde spilt mere på det kortet, for med unntak av en liten, men voksende kjerne den gangen, var de kristne ikke vel ansette eller populære blant sine samtidige, spesielt ikke for de som var i maktposisjoner.

  Er store forskjeller på de første kristne, og de som kaller seg kristne i dag. De første kristne deltok ikke i samtidens kriger og politiske liv (bekreftet av historieskriveren Josefus), de var nok ikke avholdsmennesker (Paulus anbefalt vin til Timoteus av helsemessige årsaker), og tilbad neppe korset, som var et torturredskap. Kristendommen, slik den er i dag, er i stor grad utformet av blant andre kirkemøtene i tidlig middelalder, hvor nye doktriner ble tatt opp.

  SvarSlett
 112. Ble litt rotete, men poenget er ihvertfall at NT er en veldig god historisk kilde.

  SvarSlett
 113. ehh du anonym som skrev 2 hakk under meg sist. Var det den beste forklaringen du kom på? at mamma tok mitt dop??? hehe jeg må lee assa, folk finner på de rareste ting for og tvinge seg selv til og ikke tro.

  SvarSlett
 114. Helt enig! Hadde Jesus kommet tilbake i dag og sett hvordan de kristne etterlever hans ord og påbud om å elske hverandre og ikke dømme, hadde han nok blitt temmelig skuffet. Han hadde nok ikke fått seg et glass vin engang. Nei, jeg er ikke mye imponert. Gå i dere selv kristne, og les Jesu ord og befalinger en gang til!!!!!

  SvarSlett
 115. Til sistemann her: Dette har ingenting med hovedinnlegget å gjøre.

  Likevel, siden du insisterer, interessant at du mener at alle kristne skuffer deg. Regner med at du selv har gått i deg selv og etterlever Jesu ord. Du ser ikke at du selv er ganske fordømmende da?

  SvarSlett
 116. Bibelen er ikke et eventyr fordi:
  1.den gir detaljerte beskrivelser om personer, tid og sted.
  2.Har med detaljer som ikke er viktige for handlingen
  3. Eventyr handler om få personer, bibelen tar for seg mange
  4. Eventyr har en avrundet lykkelig slutt. Det har ikke bibelen,som forteller om nåtid, fortid og fremtid.
  5.Eventyr har en tvillinglov som gjør to personer “like”, f.eks Per og Pål. I Bibelen er alle menneskene individer, ikke typer. Eksempler på dette er at de sentrale skikkelsene Abraham, David, Salomo osv. slettes ikke er feilfrie personer. Bibelen påpeker også deres synder og mange feiltrinn.
  6.Motsetningsloven i eventyrene får frem kontrastene mellom den rike og fattige, den pene og den stygge. Bibelen dreier seg ikke om disse kontrastene, men forteller at alle mennesker er like.
  7.Tretallsloven i eventyrene krever at eventyr har en viss tallmystikk. Bibelens tall dreier seg om historiske årstall.
  8.Loven om bakvekt sier at den siste hendelsen i et eventyr er den som er avgjørende. Bibelen kan ikke sies å følge et slikt mønster.
  9. Var Bibelen et eventyr har forfatterne virkelig gjort mange rare valg. F.eks var det to kvinner som fant Jesu tomme grav. Siden kvinner ikke engang hadde pålitelighet som vitner i en rettsak på denne tia, ville forfatterne aldri valgt disse kvinnene til dette med mindre det var akkurat det som skjedde.

  Så det er VELDIG mye som tyder på at hendelsene i Bibelen faktisk er sanne, og at boka ikke fremstår som noe fiktivt eventyr.

  SvarSlett
 117. Jesus kom for å oppfylle loven og profetene. Og hva var det? Jo, du skal elske din neste som deg selv. ELSKE er vel et nøkkelord i Jesu lære, tar jeg ikke helt feil. Men det er vanskelig for kristne. De er stort sett opptatt av om du tror eller ikke, om du er moralsk akseptert eller ikke, og om hva naboen sier! Elsker du din neste, og elsker du deg selv? Og forøvrig, så sier Jesus at din neste er ALLE du møter, uavhengig av tro, hudfarge, inntekt, familebakgrunn og levesett.

  SvarSlett
 118. Flere kilder om hendelsene i NT:

  1) Brev og dokumenter fra Simon bar Kochba (ca. 130 e. Kr)

  2) Apokryfe og pseudepigafriske skrifter

  3) Flavius Josefus (37 – 100 e. kr)

  4) Det gamle Testamentet

  5) Filo av Alexandria

  6) Greske og latinske forfattere

  7) Dødehavstekstene

  8 ) Rabbinsk litteratur

  9) Arkeologi

  SvarSlett
 119. Alle religioner kommer forhåpentligvis til å dø ut etterhvert. Er verden uten religion hadde vært mye mer fredfull og opplyst. Ta logiske sluttninger istedet for å basere dem på fantasi figurer.

  SvarSlett
 120. http://www.youtube.com/watch?v=i1UbSw9Wcjs

  Chech it out og ta til fornuft.

  SvarSlett
 121. @Tom Arne. Selvfølgelig skuffer ikke alle kristne meg!!! Men mange! Jeg går i meg selv hver dag, og prøver å etterleve kjærlighetsbudet så godt jeg kan, og prøver så godt jeg kan å ikke dømme selv. Men som jeg skrev tidligere, så kan vel alle ha godt av å se livet sitt i lys av Jesu ord. Synes å huske at han sa at vi ikke skulle dømme. Refse, var visst greit! ;-) Så kanskje får vi slutt på alle truslene om helvete. Å true noen til Jesus er vel kanskje ikke det han tenkte seg.

  SvarSlett
 122. Men bibelen sier også man skal steine homofile til døde.. Synes det er merkelig med så mange kristne at det ikke ligger en hel drøss av ihjelslåtte homofile rundt om kring.. Er man kristen bør man tro på hele boken, ikke være selektiv og bare tro på deler, er nå min mening.. Det vil vel si at det finnes ingen ekte kristne rundt om kring, bare wannabees..

  SvarSlett
 123. Til sistemann: Du mener at hvis man er kristen får man tro på alt, ikke plukke litt her og litt der.

  Så enkel er nok ikke verden. Men hvis du er interessert, så finnes det en lang diskusjon i kirken på hvordan lese Bibelen. Husk at Jesus f.eks. retter på samtidens tolkning av GT.

  Dessuten, Bibelen består av mange bøker. Ulike sjangre. Mange ulike forfattere. Dette senker ikke nødvendigvis troverdigheten til Bibelen, men krever sitt av de som skal lese den.

  I kristen tro er Jesus sentrum i Bibelen. Luther var veldig klar på at hele Bibelen måtte leses i lys av Jesusfortellingen. Det er altså en gradvis åpenbaring av hvem Gud er i hele GT, og først med Jesus slår Bibelen fast at vi kan se hvem Gud er, i Jesus. Dette er heller ikke lett å tolke, men sett deg gjerne inn i debatten.

  Det er et grunnleggende skille i Bibelen, og det er mellom GT og NT. Dette får store konsekvenser for hvilke deler av Bibelen man legger vekt på, eller hva man legger vekt på i Bibelen.

  Hadde Jesus sagt og praktisert steining av homofile, hadde du hatt et bedre poeng. Men verken han eller de første kristne steinet noen som helst, de ble steinet. En liten forskjell der, altså.

  SvarSlett
 124. Veldig fin artikkel Tom Arne. Gleder meg til flere bloggposter om apologetikk. Viktig å vise at vi kristne også har spørsmål, og at vi søker det vi mener er riktig, også vitenskapelig.

  SvarSlett
 125. Siden dere mener at Bibelen gir sannheten om skapelsen og alt det der. Hvordan kan dere forklare evolusjonen?
  Bibelen sier at Adam og Eva ble skapt av Gud, og gjennom dem og en lang rekke med innavl og incest ble jorden befolket. Hva så med "apemenneskene"? Cro Magnum og alle dem. De vet vi jo fantes. Og hva med dinosaurene? Hvor er de i bibelen? Og hva med fossilene som delvis beviser hvordan evolusjonen ble til? Og hva med sykdommene etter all innavlen? :P

  Jeg har hørt kristne si før at man må tolke skapelsens 6-7 dager som hver dag som millioner av år. Men unskyld meg, det står det faktisk ingenting om i bibelen. Og jeg vil tro at var det meningen at vi skulle tolke det som millioner av år ville det stått der! Kan noen vennligst forklare meg disse problemstillingene uten å si at man må tolke ting? Tror man på bibelen, så tror man på bibelen, man tolker den ikke til sin egen lille bok som passer inn i dagens samfunn.

  SvarSlett
 126. Beklager, E.Xith, men der gikk du tydeligvis nok en gang på ratata, samtidig som du trynet... Godt gjort, det... :)
  - E.Xith sa...
  - Har selv kraftig Jesus-allergi. Det er fullt mulig han har levd, og fullt mulig han var en oppvigler som man kan ta mye lærdom av, og som har vært til god inspirasjon.

  Her var det vel eneste stedet du hadde noenlunde korrekt, selv om du ikke fikk med alt.

  - Den jesus som er beskrevet i bibelen er nedskrevet 300 år etter hans påståtte eksistens, så det er soleklart at det som står der er minst 90% falsk. Det bør selv kristne forstå.

  Det E.Xith og alle andre av hans/hennes meningsfeller må forstå, er at den Jesus som er beskrevet i Bibelen IKKE er nedskrevet 300 år etter hans påståtte eksistens. Ergo er da heller ikke 90 % av dette falskt, siden påstanden om nedtegnelsen er hårreisende gal, på alle måter. Og det bør selv ateister innse snart, selv om dere er aldri så Jesus-allergiske. Man kan ikke kritisere kristne (ikke minst de som "står bak Bibelen") for løgn, når de (ateistene/kritikerne) selv kun kommer med løgn og fanteri.

  - Kristendommen ble hovedsakelig "oppfunnet" av Romerne for å temme opprørere i et raknende imperium.

  Feil. Siden de kristne ble utsatt for temmelig harde forfølgelser, så var ikke dette noe forsøk på å temme noe annet enn de kristne. Og man finner ikke opp noe for så å forsøke utrydde det i et imperium som den gang fungerte bedre enn noen gang.

  - At folk fortsatt går rundt og tror på dette er en gåte, men det er nok et iboende ønske i oss alle om noe større som trigges.

  At noen fortsatt går rundt og mener at lyving om kristendommen og dens opphavsmenn og grunnleggere skal føre til mindre tro blant de kristne, er meg en stor gåte. Men det er jo noen som er så allergisk at man heller forsøker kapper av seg armer og bein... og hode, i stedet for å ta allergimedisin eller kanskje finne ut at det var noe helt annet de var allergisk mot, når de bare først fikk sannheten på bordet.

  - Kristendom er laget for å få folk servile. Ja, laget/konstruert. Organisert religion er maktmiddel.

  Kan du forklare meg hvordan kristendommen og de kristne hadde noe som helst slags makt i år 50? I år 100? I år 150? 200? 250? Gleder meg til et utdypende svar her.

  - Jeg tror på noe mye større enn religion. Jesus blir liten i forhold. Jeg tror på livet.

  Jeg er ikke spesielt religiøs. Jeg er mest mulig kristen. Og ingen blir større enn Jesus. Og jeg tror også på livet. I tillegg tror jeg til og med på det evige liv. Hva kan bli bedre enn det?

  SvarSlett
 127. Troen på Jesus kan være vanskelig å forklare. For min del opplever jeg det litt som å være forelsket. Det vil være umulig for meg å forklare fullt ut en forelskelse, på samme måte ville det være vanskelig for en som aldri har opplevd forelskelse å tro på dette merkelige "abstrakte" fenomenet. Denne personen ville kanskje gått så langt og kalle dette for "hjernevask" :-)

  Dagens utfordring til de som tør: http://omgud.jesus.net/?/6/enkelt-som-en-bnn.html.

  SvarSlett
 128. helt klart en konspirasjon

  SvarSlett
 129. Beklager, Mette, men her er du på nokså gyngende grunn, At Bibelen er "gjennomredigert" er vel kanskje en sannhet, dog ikke din versjon av sannheten i så stor grad som du tydeligvis tror.
  At det ble valgt ut, "det som passet" stemmer vel overhodet ikke, på noen slags måte. Om man hadde valgt ut det som passet, hadde man nok fjernet mye inne i det som faktisk står der i dag også. Merkelig nok er det fremdeles der... etter din måte å argumentere på...
  - Mette sa...
  - Bibelen er et gjennomredigert verk der det er valgt ut det som passet - mens andre historier og fortellinger som ikke passet redaktørene (Vatikanet) ble strøket, brent eller destruert på annet vis. De som evt. forfektet noe annet enn det redigerte verket ble forfulgt, drept og torturert.

  Kan du med kildehenvisninger dokumentere at "andre historier og fortellinger som ikke passet redaktørene (Vatikanet)" faktisk ble "strøket, brent eller destruert på annet vis"? Fortrinnsvis kilder som ikke bare gjentar de nokså feilaktige (eventuelt løgnaktige - jeg vet ikke bakgrunnen din for å si det du sier - er det bare uvitenhet eller er det ondskap? Bare du kan svare... :)) påstandene du kommer med her nå.

  Det er nok dessverre riktig at kjettere ble forfulgt. Men de fleste kjettere klarte seg vel med å tolke "det redigerte verket" i seg selv annerledes enn hovedmengden av kristne - med paven i spissen. Det var ikke mange kjettere gjennom århundrene som har hatt egne skrifter som skulle ha vært i Bibelen. De fleste oppsto jo lenge etter at de bibelske og de "eventuelt inn i Bibelen-skriftene" som du forsøker argumentere for her, var ferdigskrevet og eventuelt forkastet.

  - Det er godt mulig Jesus fantes. Det kan også være han ikke gjorde det. Mennene som gjennomredigerte Bibelen har muligens gjort verden en urett ved å ødelegge, brenne og forfølge alt og alle som muligens kunne validert påstandene.

  Øh... Hæ? Hva er å "gjennomredigere Bibelen"? Jeg har vel nærmest bevist i mitt lille innlegg over her at den IKKE er gjennomredigert - slik du vil ha det til. Så hvilke kilder er det du har til en slik påstand? Og sier du ikke mot deg selv her nå...? Om mennene har brent det som eventuelt kan bekrefte at Jesus har levd - ville de ikke da gjort seg selv en bjørnetjeneste og ikke gjort verden noe spesielt slik sett? Det samme med "kjettere"... Skulle de kunne bekreftet at Jesus har levd? Men siden vi vet at de fantes og for så vidt finnes - blir det ikke da bekreftet at Jesus faktisk har levd?? Ja, vi finner også mange av skriftene deres... Så ALT ligger altså i følge deg selv til rette for at Jesus har eksistert. Så hvorfor skriver du da slik du skriver????

  SvarSlett
 130. En mann med navn Jesus har helt sikkert levd på den tiden - men at han er den og har gjort alt det som påstås om vedkommende - ja det har ingen i verden klart å bevise med tyngde i de 60 åra sm jeg har levd her på jorda.

  SvarSlett
 131. Til anonym som mener Gud er urettferdig.
  - Anonym sa...
  - Jeg synes det er litt merkelig om det er troen på Jesus eller ikke som besegler din skjebne, og ikke hvordan du har skikket deg i livet. Hva med alle som har levd et plettfritt liv, men aldri fått muligheten til å høre om Jesus? Er de fortapt. Nei, om det mot formodning fantes en gud, så ville han ikke vært så urettferdig! 6. oktober 2011 20:59
  Alle de som ikke har fått høre om Jesus har fått tingene nedskrevet i sitt hjerte, som det står skrevet. Så til himmelen kommer de som tror på Jesus, og helt sikkert en del jøder, og alle de som ikke har fått høre som har levd opp til sitt beste menneskelige evne... om dette ikke ble litt for dårlig formulert. Poenget er at det er nok mange som ikke har hørt om Jesus som kommer til himmelen. Og Gud har full kontroll! Derfor heller ikke urettferdig!

  SvarSlett
 132. Hei på dere
  I dag går jeg av med pensjon og sitter her og legger merke til at verden sannelig ikke har videreutviklet seg de siste 50 år.

  I 1963, på Risøya kristelige ungdomsskole for (u)kristelige sjømenn traff jeg dere alle: Lærere som selv trodde og som misjonerte at bare man trodde så var det ikke så farlig med fakta (det siste er selvfølgelig en tolkning av meg).
  Artig var det og å legge merke til de ubefestede sjeler ble fanget inn i TROEN der og da samt å iakkta alle vi andre som syntes at det var noe ordentlig sprøyt.


  Min religiøse karriære har vært:
  Konfirmasjon
  Hovedattraksjonen i en gospelkirke i Baltimore.
  Risøya ungdomsskole
  Hyggelig samvær med mester Åge (på kne med Åge Samuelsen i Tørnhallen i Arendal)

  Disse 50 mellomliggende årene mellom min karriere uti kristendommen og dere som napper på en banal blogg av denne typen har lært meg følgende:
  De som tror på en gud i denne verden er i sørgelig mindretall.
  Javisst, vi er nesten 3 milliarder mennesker i Gud/Ahlla sfæren i verden, men de andre 3-4 milliarder mennesker kan ikke ta feil, vel?

  Now hear this: Troen er inni hodet hos endel mennesker. Det sier de jo selv i denne bloggen. DET er nettopp det fine med troen, den kan vi vi forme som vi vill, velge inn det som får det til å vibrere i våre tanker og velge bort det som vi IKKE VIL tro på.

  Min mor sa om religionen: "Mykje skrig og lite ull sa mannen då han klipte grisen"

  Hun var klarsynt hun.

  Til moderator: Takk for at du sensurerer denne bloggen. For sant å si, selv det som har sluppet igjennom ditt filter er nettopp det:
  Mykje skrik og lite ull.

  SvarSlett
 133. Nå har jeg lest gjennom alle kommentarene og har nesten glemt hva bloggen handlet om. Men OK. Jeg er ateist og har Jesus-allergi. Men det betyr ikke at jeg mener at Jesus er en komplett fiktiv person.
  Nettopp korsfestelsen var en såpass negativ ting for de kristne at det er ikke grunn til å tro at de ville tatt den med hvis de drev og diktet fritt. Det sier også Bart Ehrman som jeg har lest en god del bøker av.

  Jeg synes derimot ikke det stemmer at "Jesus var usedvanlig omsorgsfull og omtenksom mot mennesker av høy og lav status". Det første jeg tenkte på den kanaaneiske kvinnen (Matt 15,22-28) Han behandlet henne ganske overlegent helt til hun sammenlignet seg selv med en hund. Da var hun OK. Hva han nå mente med dette, så var det ikke "usedvanlig" omtenksomt.

  SvarSlett
 134. Til de som har kommentert på innlegget mitt, eller som har stilt meg spørsmål:
  Kontakt meg heller på facebook.com/benjaminsveen om dere faktisk ønsker svar.
  Hvis dere er her for å spamme kommentarfeltet til stakkars Tom Arne med personlige angrep og usakligheter, så må dere gjerne det.
  Da fremstår bloggen hans som "populær", noe han kanskje setter pris på, og dere føler dere muligens litt bedre etterpå. For min egen del preller det av som rødbrus mot leggen.
  Jeg skriver forøvrig ikke det for å "disse" de som faktisk har oppriktige spørsmål, da jeg GJERNE bruker tid på dem. Men tøffe troll har jeg lært å styre unna. Derfor gir jeg derfor dette konkrete tilbudet, så vil det jo vise seg hvem som er hvem. Fortsatt fin aften.

  (Jeg pløyer altså ikke gjennom disse kommentarene for å se om noen skriver til meg.)

  SvarSlett
 135. "petter sa...

  jeg blir så irritert på alle de som snakker dritt her. Men vi er forberedt på det. Folk kommer til og hate oss kristene i den siste tiden, og det ser vi mer og mer av. Jeg hater ingen mennesker, jeg syns rett og slett synd på dem."

  Jeg hater ikke kristne jeg heller, men jeg forakter kristendommen slik jeg forakter all religion.


  "Tro hva dere vil, men en dag kommer ALLE til og se hva som egentlig er sannheten, vil du være igjen her på jorda da, og brenne i hellvete for evig evig evig tid, tenk dere det EVIG!"

  Dette har du intet som helst bevis for! Kristne har ikke noen sannhet, kristne har bare tro og kun det, ikke noe mer. Ikke noe bevis, ikke noen viten. Bare tro.


  "hva har dere og tape?"

  Fornuft, kunnskap, vitenskap, rasjonalitet, logikk - ingenting av dette er forenelig med gudetro. Som ateist har jeg også en frihet gudetroende kan se langt etter og aldri få del i, og den har jeg intet ønske om å miste.


  "Hvorfor er dere så redde for kjærlighet og omsorg, for det er det som er GUD!"

  Omsorg og kjærlighet vil jeg heller ha fra mennesker, det er mye mer verdt enn innbilt kjærlighet fra et like innbilt vesen som ikke er bevist og heller ikke kan påvises.

  SvarSlett
 136. "petter sa...

  bra sagt Hans! Jeg har drevet med dop og faen skap. Og jeg kan erfare at Jesus lever!!! Jeg kan fortelle en historie om min mamma:

  Det hele startet med at hun våknet opp en natt, og det var en kjempe sterk røst som ropte på navnet til mamma. Mamma var ikke kristen på den tiden men har alltid trod. Mamma ble veldig redd! hu gikk ut av soverommet sitt og ut i stue, det her var midt på natten. Plutselig så hun et lys som var såå sterkt at hun ikke klarte og se på den en gang,det kom utenifra og lyste inn i gjenom vinduene i stua. Mamma ble nesten lagt i bakken av lyset. Mamma var fortsatt veldig veldig redd. Så fortet hun seg i bok hyllen og fant et nytestament og sa til gud: Gud hvis det er deg så hvis det. Så bladde hun opp på en random side i nytestamentet, og øverst der så stod det, "frykt ikke for meg for jeg er sannheten og livet, det er jeg som er lyset"

  Det som er felles med alle slike historier er at de aldri kan bevises, de kan ikke dokumenteres. Som regel har de skjedd i enerom, uten andre mennesker tilstede, og man har ingen som helst garanti for at dette ikke bare er noe som har skjedd i søvne eller at det bare er ren fantasi og løgn. Dette er akkurat slik som med alle disse som påstår at de har blitt kidnappet av romvesener, disse har heller intet som helst bevis for at det de påstår å ha opplevd faktisk har skjedd. Derimot har det blitt bevist flere ganger at slike episoder kun er noe som oppstår når man sover og er i en blandet tilstand av våken og drømmer. Sannsynligheten er veldig stor for at det er akkurat det samme som kristne påstår å ha opplevd.
  Så noe bevis for en guds eller jesus mulige eksistens er det overhodet ikke og kan heller aldri bli.


  "Til dere som ennå ikke tror, så tro omigjen!"

  Jeg trenger ingen gudetro, for jeg foretrekker å vite fremfor å tro.

  SvarSlett
 137. "Anonym sa...

  Spør tidligere Korn gitarist om denne Jesus bare er eventyr og vås."

  Slike personlige beretninger er ingenting annet enn nettopp personlige beretninger. De kan ikke på noen som helst måte brukes som bevis for at det skulle eksistere noen gud eller jesus.


  Utallige av disse historiene der store musikere, skuespillere og kjendiser har lagt alt av rikdom, dop og damer på hylla etter å ha møtt Jesus.

  Kan dere forklare dette? Hvorfor de er villige til å gi opp det mange vil se på som "drømmelivet".. Tipper det blir vanskelig for dere.."

  Det kunne de ha gjort uten noen jesustro også. Mennesker klarer hver dag å gi opp både rus og annet og endre livet sitt, uten at det er noen gud eller jesus inne i bildet. Det handler kun om menneskers vilje til å gjøre endringer. Jeg har også gjort store endringer i mitt liv og overlevd alvorlige situasjoner, men det er garantert ingen jesus eller gud inne i bildet der. Bare min egen fornuft og min egen vilje.

  SvarSlett
 138. Anonym sa...

  "Men det å ikkje ville tru på noko er også å ha ein Religion."


  Nei, det er det ikke. Du ville vel ikke kalle det for en hobby å IKKE samle på frimerker? Eller har du kanskje som hobby å IKKE samle frimerker? Da er du nok den eneste i verden med en slik hobby.
  Det å ikke ha noen gudetro er ikke noen religion og kan aldri bli det heller.


  "Ein dannar seg ein religion rundt ingenting, men likevel prøvar å fylle det tom rommet med ting som ein ikkje veit kva det skal vere."

  Nei. Ateisme er ikke og kan aldri bli noen religion. Ateisme er bare fravær av tro, ikke noe mer.


  "Spør ein som meinar han ikkje trur på nokon Gud/all skapande/Inteligens om han kva han trur?. Då vil alle svare noko om ein smell og eit bigbang og ein salig miks osv. Ja alle må tru på eit svar."

  Nei, bigbang er ingen tro, det er en teori. En vitenskapelig teori som ikke har noe med tro å gjøre.
  Hvorfor har kristne så vanskelig for å akseptere at det finnes folk som ikke tror på noe? Og at disse faktisk har det helt fint uten noen gudetro eller annen tro?


  "Blant anna dette med meir viser kor aktuellt dette er i dag. Og heile bibelen er full av bevis for dei som vil sette seg inn i noko som er litt større enn ein artikkel i Illustrert Vitenskap skriven av ein som har tatt på seg solbrillene for å bli blenda og i frykt for noko som er like aktuellt i dag. Før du seier du ikkje trur så vil det lønne seg å lese, lære og forstå"

  Nei, bibelen er ikke full av bevis. Den er full av eventyr og fantasier. Det eneste bibelen beviser er at de som skrev den hadde livlig fantasi. Den er ikke bevis for noe som helst annet.


  "Kven trudde menneske kunne bygge å fly ei flygemaskin uten å ha sett ei sjølv?"

  Det har eksistert fugler like lenge som det har eksistert mennesker, så det er lett å skjønne hvor de fikk ideen om å fly fra.

  SvarSlett
 139. Anonym sa...

  "ALT VI HAR ER MENNESKE LAGET. Så er du ateist og ikke stoler på "menneske skrevne bevis" så kan du ikke tro på vitenskap heller!"

  Jo, for i motsetning til bibelens innhold så kan vitenskapens teorier testes og bevises/motbevises. Ingenting av bibelens innhold kan testes eller bevises, den inneholder bare løse påstander fra eldgamle tider. Der har du en viktig forskjell.

  ************

  Linda sa...

  "For det første: veldig mange av de som blir helbredet er ikke kristne. Flere blir helbredet via tv eller på alternativmesse."

  Som det ikke finnes noe bevis for. Det kan like gjerne være deres egen kropp som helbreder seg selv. Du har ingen bevis for at det skulle være noe annet. Du bare tror det var guden din som gjorde det, fordi det passer med din tro.


  "For det andre: hvis du lese på linken jeg la ved(http://www.mjl.no/art.php?t=v), så er Svein M. Pedersen veldig bevisst at helbredelsen skal kunne dokumenteres av fagfolk/leger. De han intervjuer skal f.eks ha tatt et røntgenbilde før de ble bedt for, og ta et nytt etter de følte de ble friske. Ingen kan motsi et røntgenbilde."

  Men igjen, det forteller absolutt _ingenting_ om hva det er som er årsaken til helbredelsen, hvis det da har skjedd en helbredelse. Diagnosen i forkant kan ha vært feil, og kroppen kan ha helbredet seg selv. Siden det ikke eksisterer ett eneste bittelite bevis for at denne guden og jesusen deres noensinne skulle ha eksistert, kan dere ikke skylde på at bønn til disse vesenene skulle være årsaken til helbredelsen.


  "Hadde vært flott om du var en legen som tok røntgenbildene før og etter helbredelse av f.eks et alvorlig brudd eller fortettet hjertekar hvor man hadde planlagt operasjon! Da tenker jeg du gjort deg nye tanker om hva som finnes mellom himmel og jord!"

  Da hadde jeg selvsagt tenkt at dette har kroppen ordnet opp i selv, at pasienten kan ha trent seg frisk, eller at diagnosen i utgangspunktet kunne ha vært feil. Jeg ville selvsagt aldri vurdert noen guds inngripen fordi det ikke eksisterer noe bevis for noen slik gud. Og hvorfor skulle en slik gud bry seg mer med å helbrede den vonde foten til tante Olga på Toten, enn å redde de tusenvis av barn som dør av sult hver bidige dag?


  "Mitt høyeste ønske for deg er at du skal få oppleve Jesus som elsker deg så ufattelig høyt og lengter etter å få ta del i livet ditt! "

  Og mitt høyeste ønske for deg må være at du finner fornuftens vei og innser at troens vei fører deg fullstendig på villspor.


  "Jeg vet at ting forandrer seg om man kommer i en vanskelig situasjon, f.eks får dødsangt."

  Ja, jeg har vært i en vanskelig situasjon, men noen gud eller jesus fantes ikke. Ikke så jeg noen grunn til å rope på noe slikt heller, for jeg vet at det ikke finnes noe slikt.


  "Vit at Jesus er der for deg, uansett hva du har sagt eller gjort eller tenkt. Han står med åpne armer og venter på at du roper fra ditt hjerte til ham :) Så håper jeg bare du opplever Jesus før det er for sent."

  Som ateist har jeg en frihet dere kristne aldri kan få før dere legger av dere gudetroen. Den friheten akter jeg ikke å gi slipp på.

  SvarSlett
 140. "Hans Orset sa...

  Fantastisk oppmuntrende at navnet "Jesus" engasjerer til de grader.
  Dette ble jammen en lang blogg. Hvorfor engasjerer JESUS så enormt en hel verden? Jo, fordi det finnes en åndelig virkelighet, makter som operer i det skjulte. Gode og onde makter."

  Nok en gang - det finnes intet som helst bevis for at det skulle finnes noen "åndelig virkelighet".


  "Den gode vil oss mennesker inn i en evig fullkommen glede - den onde vil oss inn i en evig fortapelse."

  Da kan jo du komme med bevisene for at det skulle finnes åndelige krefter. Kan du ikke det, er det bare løse påstander du har å komme med.


  "Navnet Jesus skiller hvilken vei mennesket går.
  Evig liv hos Gud eller evig fortapelse."

  Nei. Dette er det bare dere kristne som _tror_. Dere har ikke fnugg av bevis.


  "Dette er grunnen til så mye hat og så mye kjærlighet til JESUS.
  Jeg har valgt Jesus - gå du og gjør likeså!"

  Nei takk!

  SvarSlett
 141. Anonym: Som lege kunne du ikke forklart at et alvorlig brudd ble frisk av seg selv i.l.a èn dag. Hvis du tok rtg.bilde første dag og nytt bilde neste dag før operasjon kunne du ikke forklart dette vitenskapelig. Ett eksempel av MANGE: http://www.mjl.no/art.php?i=431

  Tette blodårene åpner seg ikke selv. Det vet folk flest med gjennomsnittslig helsekunnskap: http://www.mjl.no/art.php?i=570

  Skulle du bli syk så skader det jo ikke å ringe Svein M. Pedersen og sjekke om du blir helbredet. Kanskje egoet vil lide litt. Kanskje frykten for å ta feil er det største hinderet?

  Du har et veldig feil Gudsbilde. Selv om du ikke tror på Gud har du tydelig en mening om han. Ditt Gudssyn baserer seg på ting du ser i mennesker og fra helt andre kilder enn Bibelen, altså andrehånd- eller tredjehåndsopplysning...eller stort sett bare feilkilder. Ingen mennesker er Gud. Du vil alltid bli skuffet når du knytter Gudsbilde til mennesker rundt deg -ja, kristne er ikke feilfri og kan både såre og skuffe! Du tror du har skjønt alt, men egentlig går du glipp av så mye...Gud beriker livet, gir dypere mening, gir en bedre glede og fred enn noe i verden kan gi. Jesus sa: "Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir." Dette kan du benekte så masse du vil, det går bare ut over deg selv!
  Du kan helt sikkert klare deg fint uten Gud gjennom livet(men best med Jesus: dette kan du ikke motbevise, for du har aldri prøvd!). Men valget om Jesus i dette livet er avgjørende, spesielt mtp evigheten etter døden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Troende personer som går i kriker/menigheter har gjennomsnittlig lavere blodtrykk enn ikke troende, av uvitende årsaker. No å tygge på...

   Slett
 142. Vantro:
  "Dette religionsvåset er utrolig slitsomt for oss som ikke tar del i denne farsen. Hva om muslimene har rett...og dere er noen "vantro hunder"....hva da? "

  Hva kunne man da tape? I følge Koranen er det Jesus som muslimene kaller Isa, som skal dømme levende og døde. Hvis Biblen var feil og Koranen rett, så ble menneskene dømt kun på grunn av sin levemåte, ikke på grunn av sin tro. Siden Jesus da dømte, vil man, forutsatt grei levemåte, ikke gå fortapt likevel.

  De fleste andre livssyn enn kristen tro har prestasjonskrav. Da vil ingen kristne med grei levemåte kunne gå forapt.

  Ateister derimot, er avhengige av at alle andre livssyn er feil for at de ikke skal gå fortapte. Og de vinner ingenting om de tar feil.

  Kristne derimot, går ikke fortapt uansett hvilket livvsyn som er rett (forutsatt grei levemåte for andre livssyn en kristen tro), tar de feil, har de ikke tapt noe heller....

  SvarSlett
  Svar
  1. Synes du at du ligger godt an, dersom DU tar feil?

   Slett
 143. Unnskyld at jeg ler litt her nå, men: Hahaha... :)
  Sitat av Anonym (7. oktober 2011 12:24):
  - Folkens, på tide å våkne. Se deg rundt, se på naturen, universet og dets utvikling. Det blir for enkelt og "menneskelig" å påstå at noe så flott er skapt av et overnaturlig åndsvesen.
  Jorda er langt ifra sentrum av universet. Vi er en liten del av det - så nyt tiden du har fått til disposisjon på vår bittelille blå planet.

  Så du mener at naturen, universet og dets utvikling ikke er skapt av et "overnaturlig" åndsvesen (PS: Om Gud faktisk finnes, er han jo pr. definisjon ikke overnaturlig, men veldig naturlig...) siden det er så flott. Men du mener altså at det er en ren tilfeldighet og knapt nok det som har skapt alt det flotte. DET er flott å tenke på det... Vi er ikke skapt med et formål, med en grunn og så videre, men vi er her helt, helt tilfeldig og egentlig skulle vi kanskje ikke vært her i det hele tatt...
  Lev du med den tanken, så lever vi kristne at vi er skapt med et formål og grunn...

  SvarSlett
 144. Beklager, anonym 7. oktober 2011 14:24, men du har ikke fått med deg skiftet i Bibelen.
  Anonym sa... : Men bibelen sier også man skal steine homofile til døde.. Synes det er merkelig med så mange kristne at det ikke ligger en hel drøss av ihjelslåtte homofile rundt om kring.. Er man kristen bør man tro på hele boken, ikke være selektiv og bare tro på deler, er nå min mening.. Det vil vel si at det finnes ingen ekte kristne rundt om kring, bare wannabees..

  Du har ikke fått med deg at de kristne er "Kristi etterfølgere". Er du med så langt? Og er du en Kristi etterfølger, så gjør du fortrinnsvis det han sa du skulle gjøre, for hvis ikke er du ikke noen Kristi etterfølger... Enig så langt?
  Du har helt sikkert fått med deg at homofile og ekteskapsbrytere og sikkert flere skulle steines til døde. Det nevnes ganske riktig i Bibelen - i Det gamle testamentet. Ingen tvil om det. Så kommer vi til Jesu tid. Den nye pakts tid. Jesus får kastet en kvinne som er tatt i ekteskapsbrudd og blir konfrontert med det som nevnes over her, av både deg og meg - at slike skulle steines. Hans respons, etter litt skriving i sanden, er at han ber den som uten synd om å kaste den første steinen. Og alle slipper steinene og går. De eldste først (ikke nødvendigvis av alder, men av rang osv). «Har ingen fordømt deg» spør så Jesus kvinnen etter at de to står der igjen alene. «Nei», svarer hun. «Heller ikke jeg fordømmer deg», svarer Jesus. Men svaret er ikke slutt der. Han fortsetter: «Gå bort og synd ikke mer!» Dette er noe mange merkelig nok ikke får med seg i sin argumentasjon om Jesus og hva han sa. Vi skal ta livene våre selv - og bry oss minimalt om andre - og så skal vi «gå bort og ikke synde mer». Vi er ikke fordømt av Jesus, men om vi fortsetter på den galeien vi eventuelt ble «tatt på fersken i» og utmerket godt vet hva vi har gjort galt, så spørs det hvor vi ender opp.
  Så at du mener vi kristne skal ta hele Bibelen på alvor, og ikke bare deler, så er det positivt feil. Vi SKAL bare ta deler av Bibelen "på alvor", for vi er Kristi etterfølgere, kristne, og når Jesus sier at vi skal gjøre slik eller slik, skal vi først og fremst gjøre nettopp dette. Og om det da står andre ting andre steder i Bibelen, ikke minst eldre deler av boka, så ser vi det står og tar det til etterretning og ikke noe mer. At ikke-kristne, kristendomskritikere og andre ateister av ymse slag da kommer og sier at vi ikke er skikkelige kristne fordi vi ikke følger hele boka, får stå sin prøve. Det er ikke vi som gjør feil og trekker feile konklusjoner da. Det er nok dessverre slike som deg og dine som gjør. Jeg kan ikke annet enn å anbefale deg om å slutte å gjøre dette, så blir også diskusjonene kanskje bedre. :-)

  SvarSlett
 145. Jeg synes ikke at spørsmålet om Jesus har eksistert er spesielt viktig,men jeg har en hypotese vedrørende den historiske Jesus.Det er selvfølgelig mulig at jeg tar fullstendig feil og beveger meg helt ut på glattisen.Det jeg sier må regnes som spekulasjon.

  Når jeg leser Markus,Matteus og Lukas evangeliet så er de veldig like.Slik at jeg tror de må være basert på samme kilde.Mye av det Jesus sier oppleves tilsynelatende motsetninsfylt.

  - Noen steder sier han at ingen må røpe identiteten hans,mens et sted sier han at man må gjøre alle folkeslag til hans disipler.

  -Noen steder snakker han om nestekjærlighet og den gyldne regel,et annet sted sier han at han ikke er kommet for å bringe fred,men sverd.

  -Et sted sier han at alle jødiske forbud og påbud må overholdes strengt,andre steder virker det som han ikke er spesielt opptatt av at hans egne disipler følger reglene.

  Det jeg spekulerer i , er om det ikke finnes en,men to historiske Jesuser.Hvis man grupperer uttalelsene til Jesus i to ulike kategorier utifra hvordan de samsvarer med hverandre.Kommer det frem at uttalelsene innbyrdes i hver kategori frembringer en konsistent karakter.

  Jeg lurer på om det kanskje kan ha skjedd en sammenblanding av to ulike Messiasfigurer,og at evangeliene er sammenflettet av to ulike historier.

  Jeg er klar over at evangeliene kan tolkes annerledes,men synes denne er forklaringen er enklere.

  SvarSlett
 146. Esset.
  Jeg forstår teorien din, men tror den er lite sannsynlig. Teologer har tidligere brukt begreper som den historiske Jesus kontra evangelienes Jesus, ikke for at det er to Jesuser, men for å skille mellom slik han var og slik han ble forstått. Denne tenkningen har imidlertid blitt møtt med adskillig kritikk, og har vist store svakheter.

  Tanken om to ulike personer, løser nok noe av spenningene i det Jesus sa, men det skaper desto flere andre problemer. Kan det være at spenningen må løses på andre måter? Flere av de motsetningsfulle utsagnene har teologer grublet mye over, uten å lande på din løsning.

  Jeg svarer så generelt som det, hvis ikke må vi gå inn på et og et eksempel.

  SvarSlett
 147. Til esset 18. okt.
  - Når jeg leser Markus,Matteus og Lukas evangeliet så er de veldig like.Slik at jeg tror de må være basert på samme kilde.Mye av det Jesus sier oppleves tilsynelatende motsetninsfylt.

  Tja, er det nå det egentlig?

  - Noen steder sier han at ingen må røpe identiteten hans,mens et sted sier han at man må gjøre alle folkeslag til hans disipler.

  Ja. Mens han hadde sitt oppdrag her på jorden, mens han gikk rundt i Israel, så skulle de ikke utbasunere dette navnet hans for mye. Da Jesus var korsfestet og oppstått fra de døde, og på vei opp til himmelen, var alle tidligere begrensninger fjernet. Da skulle evangeliet forkynnes for alle. Er det noe motsetningsfylt i dette? Overhodet ikke. Her synes jeg du konstruerer noe som overhodet ikke eksisterer i Bibelen.

  -Noen steder snakker han om nestekjærlighet og den gyldne regel,et annet sted sier han at han ikke er kommet for å bringe fred,men sverd.

  Om du hadde gått bort til hvem som helst og snakket om nestekjærlighet og den gylne regel og den typen virksomhet – ville du da blitt overstrømmende mottatt i hvert eneste tilfelle og det hadde overhodet ikke blitt dratt et eneste sverd eller «sverd»? Skjønner du nå at påstanden din blir feil, siden du ikke forsto det som du forsøkte tolke til noe annet enn det som faktisk menes?

  Meningen din om at det må finnes to historiske Jesus-er, sier mer om at du ikke forstår Jesus og hans oppdrag, enn at du har håndfaste bevis for påstanden. Grupperingen din av uttalelser mikses sammen på en måte det ikke skal gjøres. Du blander «for- og nåtid» og «framtid». Og da blir det feil...

  - Jeg lurer på om det kanskje kan ha skjedd en sammenblanding av to ulike Messiasfigurer,og at evangeliene er sammenflettet av to ulike historier.

  Som forsøkt beskrevet over, har det da selvsagt ikke skjedd noen sammenblanding.

  - Jeg er klar over at evangeliene kan tolkes annerledes,men synes denne er forklaringen er enklere.

  Mulig du oppfatter denne forklaring enklere, men siden det ikke er noen sannhet i det, så betyr jo ikke den enkelheten noe som helst for sannheten.

  SvarSlett