Jeg er fullt klar over alle de gode grunnene til ikke å tro på Gud. Likevel tror jeg. (Philip Yancey)

søndag 24. januar 2010

Haiti

3 kommentarer:

 1. Eg har en ting som eg tenkte du kunne tenka litt gjennom, å kanskje komma med ein tilbakemelding om:
  En hørre så mange si når noe har skjedd/ikke skjedd, "Det var vel meningen/ikke meningen", eller "Det er vell Guds vilje".
  Eg sier det selv mange ganger.
  Men kan en følge alt tilbake til Gud, var det en mening med at eg brakk et ben da eg sto på ski, osv...
  Eg trur Gud har en finger med i det meste, men det trur eg også at Djevelen har. Akurat som med Job i bibelen, der var det ikke Gud som gjorde alt det onde medd Job, men Djevelen som gjorde alt. Men ska me alltid si at der er "Guds vilje"?
  Beklage hvis eg tilegne deg tittelen som altvitende, men er kjekt å hørre dine tanker, siden det virker som du har så mange...

  SvarSlett
 2. Hei. Jeg har mange tanker ja, men allvitende er vel å ta litt hardt i. Da må du nok gi meg ett år til, så kanskje ... Nei da.

  Det er en svært problematisk påstand de kommer med, de som sier at det nok var en mening med det. De sier da at alt som skjer, er ment å skulle skje. Det er skjebnetro. Kristen tro handler om at alle har fri vilje. Hvis det skal ha noen mening, må det bety at det ikke kan være forutbestemt hva som skal skje.

  Jeg tror mange bruker denne frasen i forbindelse med at man i ettertid ser at det gikk bra. Da er det nok riktigere å si at Gud kan bruke en situasjon som i utgangspunktet opplevdes vond, til noe godt. Men det er noe helt annet enn skjebnetro.

  Jesus tar avstand fra at folk blir straffet med sykdom for at de har syndet (i fortellingen om den lamme mannen). Jeg tror vi må holde fast på at det er umulig å se et slikt mønster i livet.

  SvarSlett
 3. Takk for de tankene, det er greit å få noen andre sine meninger på ting, tror ikke det bare er lurt å tenke sine egne tanker å si at slik er det.
  Takk for det.

  SvarSlett