Jeg er fullt klar over alle de gode grunnene til ikke å tro på Gud. Likevel tror jeg. (Philip Yancey)

tirsdag 22. desember 2009

Åndelige nyheter 22. des

























1. sak
Vi starter med Bob Dylan som sier: "Jeg er sant troende", om sitt forhold til juleevangeliet. Dette meldes av svenske Dagen.

2. sak
Og vi holder oss i Sverige. Der har en nordmann tjent seg god og rik på åndelig søkende mennesker. Vi snakker om "guruen" Frank Hougen som kjører rundt i rådyre biler betalt av englesøkende nordmenn og svensker. Han må gjerne kjøre i så dyre biler han bare vil, men når det kanskje er "svake og sårbare", unnskyld uttrykket, mennesker som betaler det, er det likevel ikke helt greit.

Frank Hougen driver senteret Englagård Livszentrum, som ikke er snauere enn at de lover kurs med "100% trygghetsgaranti", hva nå det betyr i praksis. "Om du som deltagare på årsprogrammet inte är nöjd med en kurs får du istället tillbaka din värdecheck så du kan använda den på någon av våra andra kurser istället."

- De tilbyr en vare som er veldig tydelig knytta til new age-miljøet, samtidig som det er kombinert med en høyst sekulær og nokså moderne forretningspraksis. Det er også en del her som en forbinder med bedrifter en helst ikke vil gjøre forretninger med, sier Dyrendal til Dagbladet. - Her er det smarte forretningstriks som binder folk opp til dem på lengre sikt, og koblinger tilhurtiglån med ågerrente.
Jeg skrev om rensing av aura i går. Frank Hougen tilbyr rensende stener på 10 og 20 kilo. Tungt å dra på, spør du meg, men virker det, så virker det.

Det er den svenske avisen Expressen som har kjørt en sak om Englagård i det siste. Det er verdt å bruke litt tid på Expressen hvis du er interessert. De har flere artikler om saken, og to journalister har også vært med på et av kursene, uten at de avslørte at de var journalister. Det er koblingen mellom åndelighet og big business som er det store problemet i denne saken, i tillegg til at de selger noe som kanskje (?) bare er tull.

3. sak
Arkeologer har funnet Nasaret på Jesu tid. Det har kanskje aldri slått deg at det skulle være noe problem, men dette er enda et funn som er med på å bekrefte fakta fra Bibelen. Vårt Land skriver om saken.

4. sak
Ja, det er en sterk link mellom fotball og religion. I hvert fall har Lyn nå offentlig stått fram med sitt bønneliv.

5.sak
Klassekampens redaktør melder at krybben er tom. Det er jo nokså sjokkerende, eller ... kanskje ikke. For Jesus skal vel ikke ligge der på et par dager enda. Bjørgulv Braanen skriver om pressestøtten, og ikke om Betlehem, men en fiffig liten julevinkling der, altså.

Kom gjerne med flere åndelige nyheter, hvis dere finner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar