Jeg er fullt klar over alle de gode grunnene til ikke å tro på Gud. Likevel tror jeg. (Philip Yancey)

søndag 20. juni 2010

Ble vi lurt, eller ble vi ikke lurt?

Det er ikke lett å vite hva som er sant og hva som ikke er det når saksfeltet er svært komplisert og man selv bare er en skarve lekmann. Pandemi-frykten i fjor var i hvert fall voldsom til tider. Myndighetene fikk samtidig kritikk for å gjøre for mye og for lite, litt avhengig av ståsted.

Nå viser det seg kanskje at det ble spredd unødig mye oppstyr og hysteri rundt saken. Og det er da naturlig å spørre seg om det ikke stod en eller annen sterk aktør bak som tjente nokså mye penger på det hele. Stod egentlig legemiddelgigantene bak mye av propagandaen? Det bør være hevet over enhver tvil at de tjente gode penger på denne vaksineaksjonen.

I Morgenbladet denne uken tar professor i medisinsk etikk Jan Helge Solbakk et kraftig oppgjør med WHO og helsemyndigheters for nære kontakter med legemiddelindustrien. Innlegget kan leses her: Bakgrunnen for innlegget er at BMJ har kommet med en rapport om forholdet mellom WHO og produsentene av vaksinen. Rapporten er her.

Ikke uventet kommer det svar på tiltale, Her er et blogginnlegg anbefalt av Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet. Han er neppe noen nøytral stemme i denne sammenheng, men det er ikke diskvalifiserende i seg selv.

(Aavitsland er forøvrig en svært, svært aktiv kirke- og religionsmotstander og abortforkjemper som bruker Twitter for alt det er verdt. Kanskje Aavitsland profesjonelt og privat begge jobber for å  utrydde virus? Dawkins har, som mange etter hvert vet, betegnet religion som et virus. )

Så, ble vi lurt eller ikke? Døm selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar